Gibanje Svoboda

Marta Kos izstopa iz Gibanja Svoboda

Marta Kos je sporočila, da izstopa iz stranke Gibanje Svoboda. “To ni več moja stranka,” je zapisala in dodala, da je o tem koraku razmišljala že nekaj časa. Okoliščine, zaradi katerih je predhodno odstopila od predsedniške kandidature, pozneje pa še z mesta podpredsednice stranke se niso spremenile, ostajajo enake in se zaostrujejo, je še dodala.

Preberi »

Janša: Pošiljajo nas v penzijo, naš odgovor bo odhod na volišče

Prvak SDS Janez Janša je v odzivu na sobotne navedbe premierja Roberta Goloba na kongresu Gibanja Svoboda izpostavil, da se je treba upreti nestrpnosti in sovraštvu. “Pošiljajo nas v penzijo, v Argentino in na strelišče. Naš odgovor pa bo odhod na volišče,” je zapisal na družbenem omrežju Twitter.

Preberi »
Robert Golob

Gibanje Svoboda bo v predsedniški tekmi podprlo neodvisnega kandidata. Predsedstvo SD potrdilo Brgleza

Gibanje Svoboda se želi aktivno vključiti v predsedniško tekmo in bodo v prvem krogu podprli neodvisnega kandidata, je po seji sveta stranke dejal predsednik Robert Golob. Svet stranke ga je danes pooblastil, da se v naslednjem tednu z vsemi neodvisnimi kandidati pogovori o morebitni podpori. O končni podpori kandidatu bo nato odločal svet stranke.

Preberi »

Marta Kos odstopila kot podpredsednica Gibanja Svoboda

Marta Kos je odstopila z mesta podpredsednice Gibanja Svoboda, so za STA potrdili v stranki. Kosova je v odstopni izjavi, ki jo je pridobila STA, med drugim zapisala, da je njeno življenje po odstopu od predsedniške kandidature dobilo nove usmeritve, zaradi katerih podpredsedniškim dolžnosti ne bo mogla posvetiti “dovolj časa in predanosti”.

Preberi »