V tej občini zavrnili listo kandidatov Gibanja Svoboda za občinski svet

V občini Videm so zavrnili listo kandidatov Gibanja Svoboda za občinski svet . Listo je občinska volilna komisija najprej potrdila, nato pa po pritožbi zavrnila v celoti. Pritožbo je domnevno vložila SDS. Gibanje Svoboda pa je po zavrnitvi vložilo tožbo na upravno sodišče, ki mora o tem odločiti v 48 urah.

V občini Videm je občinska volilna komisija po pritožbi spremenila svojo odločitev. Pri preizkusu liste kandidatov je komisija najprej ugotovila, da je lista kandidatov vložena pravočasno in v skladu z zakonom o lokalnih volitvah, zato je listo Gibanja Svoboda potrdila.

Čez štiri dni je prejela ugovor zoper odločitev o potrditvi kandidature, domnevno s strani SDS. Šlo naj bi za kršenje pravil stranke pri pripravi liste. Listo je nato občinska volilna komisija zavrnila v celoti.

Gibanje Svoboda je zato vložilo tožbo na upravno sodišče, so potrdili za STA. Sodišče mora o tem odločiti v roku 48 ur.

“Gre za nov dokaz, da SDS jemlje Gibanje Svoboda za resnega konkurenta tudi na lokalnih volitvah,” so v stranki dogajanje komentirali za STA.

Po nekaterih informacijah naj bi SDS oporekala listam Gibanja Svoboda v več deset občinah, doslej pa so občinske volilne komisije vse ugovore zavračale.