Search
Close this search box.

financiranje

Pomoč po poplavah v številkah

Državne institucije so doslej za pomoč po poplavah izplačale za okoli 165 milijonov evrov pomoči. STA objavlja seznam izplačanih pomoči po ukrepih.

Preberi »

Sij v izdajo trajnostnih obveznic

Družba Slovenska industrija jekla (Sij) je povabljenim vlagateljem poslala ponudbo za vpis trajnostnih obveznic. Skupni nominalni znesek bi znašal 30 milijonov evrov, glavnica bi v plačilo zapadla tri leta od izdaje, kuponska obrestna mera bi znašala sedem odstotkov letno, je danes prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočil Sij.

Preberi »

Sij začel pred prodajni postopek nove izdaje obveznic

Družba Sij je začela predprodajni postopek za novo izdajo trajnostnih obveznic. Namen izdaje je razpršitev dolgoročnih virov financiranja, med drugim dolgoročnih naložb v proizvodno tehnologijo. Ob tem je objavila napoved za letošnje leto, v katerem namerava skupina ustvariti od 906 milijonov do 1,1 milijarde evrov prihodkov od prodaje.

Preberi »

ZZZS za enotno pobiranje novega obveznega zdravstvenega prispevka

Zavod za zdravstveno zavarovanje poziva, da se v predlogu novele zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju določi, da bo finančna uprava nov obvezni zdravstveni prispevek pobirala za vse zavarovane osebe. Predlagajo tudi uvedbo trajne proračunske varovalke za financiranja pravic iz obveznega zdravstvenega zavarovanja.

Preberi »

Dogodki