CUDV Črna na Koroškem

CUDV Črna na Koroškem pridobil izvajalce del za gradnjo sedmih stanovanjskih enot

Investicijski del projekta za izvedbo deinstitucionalizacije v Centru za usposabljanje, delo in varstvo v Črni je dosegel pomemben etapni cilj. Po vseh izvedenih aktivnostih so z drugim razpisom pridobili izvajalce del za gradnjo sedmih stanovanjskih enot, treh na Ravnah na Koroškem in dveh v Dravogradu in Slovenj Gradcu, so danes sporočili iz CUDV Črna na Koroškem.

Preberi »

Direktorica CUDV po iskalni akciji 10-letnika: Včerajšnji dogodek močno obžalujemo. Vendar lahko rečem, da z vso odgovornostjo pazimo na naše otroke, učence, uporabnike

Kot smo poročali včeraj, so na območju Črne na Koroškem iskali pogrešanega otroka, sicer udeleženca šole v naravi. Dane pa je znanih nekaj več podrobnosti neljubega dogodka, ki se je končal s srečnim koncem. V iskalni akciji so sodelovali reševalci GRS Koroške, gasilci PGD Črna ter policija.

Preberi »

Varuhi CUDV Črna: Na koncu plačilne liste je plača tako nizka, da ni vredno. Nihče nam ne prisluhne, ni razumevanja, kaj šele spoštovanja

Na poslanke in poslance Državnega zbora se je s pozivom za pravičen dvig plač varuhov negovalcev v socialnovarstvenih zavodih nedavno obrnila skupina varuhinj Centra za usposabljanje, delo in varstvo Črna na Koroškem. V pozivu so med drugim zapisali, da se ob spremljanju novic o novih predlogih in pogajanjih za povišanje plač srednjih medicinskih sester počutijo zapostavljene. Na njihov dopis se je že odzval koroški poslanec Jani Prednik iz vrst SD, ki je na predsednika DZ Igorja Zorčiča naslovil poslansko pobudo. Danes pa smo v uredništvo Koroških Novic prejeli ponoven poziv varuhov CUDV Črna na Koroškem za pravičen dvig plač v socialnovarstvenih ustanovah.

Preberi »

Minister Janez Cigler Kralj se zaveda pomembne vloge zaposlenih, MDDSZ za dvig plač

Na poslanke in poslance Državnega zbora se je s pozivom za pravičen dvig plač varuhov negovalcev v socialnovarstvenih zavodih nedavno obrnila skupina varuhinj Centra za usposabljanje, delo in varstvo Črna na Koroškem. V pozivu so med drugim zapisali, da se ob spremljanju novic o novih predlogih in pogajanjih za povišanje plač srednjih medicinskih sester počutijo zapostavljene. Na njihov dopis se je s poslansko pobudo, ki smo jo objavili tudi na spletnem portalu Koroških Novic, odzval koroški poslanec Jani Prednik iz vrst SD. Na prispevek pa se je odzvala Korošica Mojca Erjavec, vodja kabineta ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janeza Ciglerja Kralja.

Preberi »

Prednik v bran varuhom negovalcem. Od vlade zahteva, da jih pri višanju plač obravnava enako kot medicinske sestre

Na poslanke in poslance Državnega zbora se je s pozivom za pravičen dvig plač varuhov negovalcev v socialnovarstvenih zavodih nedavno obrnila skupina varuhinj Centra za usposabljanje, delo in varstvo Črna na Koroškem. V pozivu so med drugim zapisali, da se ob spremljanju novic o novih predlogih in pogajanjih za povišanje plač srednjih medicinskih sester počutijo zapostavljene. Na njihov dopis se je že odzval koroški poslanec Jani Prednik iz vrst SD, ki je na predsednika DZ Igorja Zorčiča naslovil poslansko pobudo.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.