Search
Close this search box.

V slovenjgraški hiški na Ozarah dobili nove stanovalce

V hiški na Ozarah bodo od zdaj domovali Simon, Neža in Darinka, ki so veseli novega doma.

Po pilotnem projektu preseljevanja uporabnikov iz institucije v skupnost v okviru projekta Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je svoj dom na Ozarah dobilo sedem stanovalcev.

Mateja Tajnšek iz Mestne občine Slovenj Gradec je poudarila podporo lokalne skupnosti, brez katere bi bil proces preselitve uporabnikov zelo težak. Na pobudo bivše uporabnice CUDV Črna na Koroškem in ob podpori lokalne skupnosti in njihovih odločevalcev, so v Mestni občini Slovenj Gradec konec preteklega leta med občinske denarne pomoči uvrstili tudi doplačilo za bivanje v najemnem stanovanju v okviru procesa deinstitucionalizacije, ki uporabnikom omogoča, da ob podpori osebne asistence zaživijo samostojno življenje v svojem najemnem stanovanju. Tako se lahko posledično sami odločajo o temu, kdaj bodo zjutraj vstali, kaj bodo jedli, kako bodo preživeli dan ipd.

Stanovalci Dušan, Neža in Darinka so povedali, da so veseli novega doma. Skupaj z njimi pa se njihovega zadovoljstva veselimo tudi mi.

Vir: Fb MO Slovenj Gradec

Dogodki

V hiški na Ozarah bodo od zdaj domovali Simon, Neža in Darinka, ki so veseli novega doma.