Search
Close this search box.

Uroš in Lili iz CUDV Črna na Koroškem sta se iz Estonije vrnila s kar štirimi medaljami

Tam so namreč potekale Evropske igre specialne olimpiade. Na njih je sodelovalo kar deset evropskih držav. Naša Lili in Uroš sta se pomerila v teku na smučeh.

Od 28. februarja do 2. marca so v Estoniji potekale Evropske igre specialne olimpiade v teku na smučeh. Tekem sta se udeležila tudi Lili Miklič in Uroš Kotnik iz Cudv Črna na Koroškem pod mentorstvom  Tine Klemenc.

Tekme so potekale v smučarskem centru Oteppa, tri ure vožnje stran od Talinna. Tekmovalci so se pomerili v kategoriji 100m, 500m, 1000m, 2,5 km in 5 km in štafeto.

Prvi dan so se po kratki vožnji  iz hotela z avtobusom pripeljali do središča mesta Oteppa, kjer je potekala otvoritvena slovestnost Evropskih iger na kateri je sodelovalo 10 evropskih  držav. Vse ekipe so od tam tekle z baklo do Tehvandi ski stadiona, kjer se je s prižigom olimpijskega ognja pričela uradna otvoritev Evropskih iger. Nato so sledile kvalifikacije. Popoldne pa so potekale različne delavnice, Health fitness, zvečer pa seveda disco. Sledil je bil tekmovalni dan. Po razglasitvi in podelitvi medalj so se  poskusili še v vožnji z snowtubi.

Po 4 mesecih treningov v Herkul Koroška  in treningih na snegu v bližnjih Logah sta si Uroš in Lili na tekmah pritekla kar 4 medalje. V štafeti so ekipno premagali zelo močne ekipe iz Estonije, Litve, Latvije, Avstrije, Slovaške, Poljske, Nizozemske, Finske in Avstrije. Konkurenca je bila zelo močna tudi na posamičnih kategorijah.

Poleg zlate medalje v štafeti, kjer sta tekmovala Lili in Uroš tekmovala s še z dvema tekmovalcema (Luka Gračner in Jakob Kričaj) sta osvojila še: Uroš na 5 km  – 3 mesto, Lili na 2,5km – 3 mesto.

Lili nam je ob vrnitvi povedala: “Odlično je bilo. Dobila sem zlato in bronasto medaljo. Po prejemu zlate medalje sem bila tako vesela, da sem jokala od sreče. Ponosna sem na sebe, vse tekmovalce in trenerje, ki so me spodbujali. Estonija mi bo za vedno ostala v lepem spominu.”

Uroš pa dodaja: “Zelo sem ponosen, da sem osvojil zlato in bronasto medaljo. Na štartu sem bil pripravljen. Vesel sem bil vzpodbud in glasnega navijanja sotekmovalcev ter trenerjev Roka in Tine. Zelo užival sem v vožnji z snowtubi.”

Iz Estonije so se vrnili polni lepih vtisov in komaj čakajo na naslednje igre. Čestitke za odličen uspeh tudi iz našega uredništva. Bravo Lili in Uroš!

Vir: Tina Klemenc

Dogodki

Tam so namreč potekale Evropske igre specialne olimpiade. Na njih je sodelovalo kar deset evropskih držav. Naša Lili in Uroš sta se pomerila v teku na smučeh.