Search
Close this search box.

Uroš Kotnik in Lili Miklič iz CUDV Črna na Koroškem odhajata na zimske igre v Estonijo

Udeležila se bosta evropskih tekem v teku na smučeh.

Leto 2023 jim je končno prineslo možnost, da se lahko z uporabniki iz CUDV Črna udeležijo evropskih zimskih iger, ki jih organizira Specialna olimpijada Slovenije. Leta 2021 bi morali odpotovati v Rusijo, vendar jih je pandemija zaustavila. Sedaj z velikim veseljem in pričakovanji potujejo kmalu v Estonijo, kjer jih čakajo novi izzivi, nove izkušnje, kjer bodo spoznali nove ljudi, prijatelje, se družili in spoznavali daljne kraje. Vsa potrebna dokumentacija in oprema je pripravljena in pripravljena sta tudi Uroš in Lili.

Meseca novembra še ni bilo snega, da bi lahko trenirali na snegu. Ker pa so priprave nujne za vsakega športnika, so se pri  Herkul Koroška  z veseljem odzvali njihovi prošnji in obema tekmovalcema Urošu in Lili podaril brezplačni karti za Herkul Gym in vodene individualne treninge. S treningi  so takoj  pričeli. Uroš in Lili sta bila zelo navdušena že nad prvim treningom, različnimi fitness napravami in strokovnim vodenjem. 

Konec januarja so se razveselili snega. Končno so lahko pričeli tudi s tekom na smučeh v domači Črni v Logah. Z rednimi treningi na snegu in fitnessu  sta tako Lili in Uroš pripravljena. Lili bo tekla na 2,5 km, Uroš pa na 5 km. Prav tako bosta tekla tudi v štafeti 4 x 1km.

Njuna navdušenost  in želja po treningih se vidi tudi na fotografijah. Z jekleno voljo,  pridnostjo in nasmehom dokazujeta, da ne gresta le na potovanje, po nove izkušnje, ampak gresta tudi po dober rezultat.

Pred odhodom bodo smučke še namazali s čarobnimi voski in tako se bosta Uroš in Lili  lahko veselo pognala po pripravljenih progah v Estoniji. Dajmo Uroš in Lili!

Vir: Tina Klemenc

Dogodki

Udeležila se bosta evropskih tekem v teku na smučeh.