Search
Close this search box.

Na Ravnah so zasadili nov zeliščni vrt. Druženje ob nastajanju so poimenovali “Rastemo na vrtu”

Ta pa ne krasi le okolico centra, ampak ga bodo kmalu uporabljali tudi za razne čaje in začimbe. Pohvalno.

Ljudska univerza Ravne na Koroškem (LURA) je skupaj z Dnevnim centrom Ravne, dislocirano enoto CUDV Črna na Koroškem uredila in lepo zasadila zeliščni vrt in olepšala okolico samega centra.

Zelišča bodo učenci lahko ne le občudovali, ampak tudi uporabljali za čaje in začimbe. Druženje, ki smo ga poimenovali Rastemo na vrtu, je potekalo v času Tednov vseživljenjskega učenja (TVU), je bilo za vse nadvse prijetno in koristno.

Lahko pa rečemo tudi, da so dobro združili koristno s prijetnim. Zelišča so nekoč bila neločljivi in nepogrešljivi del vsakega vrta. Formalno urejanje meščanskih vrtov v preteklosti je zelišča izrinilo obrobje ali jim kot dišavicam dodelilo natančno določeno gredico. Z novimi pristopi in razumevanjem vrta ter pomena mešanih posevkov se zelišča vztrajno vračajo in imajo novo priložnost v urejanju vrtov.

“Sreča ni v glavi in ne v daljavi, ne pod palcem skrit zaklad. Sreča je, ko se delo dobro opravi. In ko imaš nekoga rad.” Pa je Pavčkov verz, ki greje srca in riše nasmehe – in teh ob nastajanju tega zeliščnega vrta na Ravnah pač nikakor ni manjkalo.

Vir: ravne.si

Dogodki

Ta pa ne krasi le okolico centra, ampak ga bodo kmalu uporabljali tudi za razne čaje in začimbe. Pohvalno.