Bernekerjeva odličja

V Slovenj Gradcu podelili Bernekerjeva odličja (FOTO)

Na predvečer kulturnega praznika je v Kulturnem domu Slovenj Gradec potekala proslava v počastitev Prešernovega dne, slovenskega kulturnega praznika, na kateri so podelili letošnja občinska priznanja na področju kulture, Bernekerjevo nagrado in Bernekerjeve plakete. Zaradi epidemiološke situacije je bila proslava zaprta za javnost, ogled neposrednega prenosa pa je bil možen na kanalu Koroške regionalne televizije KorTV. Posnetek proslave si boste lahko ogledali tudi na Youtube kanalu MO Slovenj Gradec.

Preberi »

V Slovenj Gradcu podprli začetek postopkov za pripravo participativnega proračuna. Znani tudi prejemniki Bernekerjevih odličij

Svetniki Mestne občine Slovenj Gradec so danes podprli začetek postopkov za izvedbo participativnega proračuna, za katerega je v letošnjem 39 milijonov evrov vrednem proračunu namenjenih 100.000 evrov. Ob tem so svetniki danes s potrditvijo načrta razvojnih programov enak obseg sredstev za ta namen rezervirali tudi za prihodnje leto.

Preberi »

MO Slovenj Gradec ima dve novi častni občanki. Kdo so še prejemniki občinskih, Bernekerjevih, Železnikarjevih in Vrunčevih odličij?

V Slovenj Gradcu so danes, na dan, ko je leta 1989 Slovenj Gradec prejel naziv mesto – glasnik miru Združenih narodov, občinski praznik obeležili s svečano sejo Mestnega sveta, ki je potekala v Koroški galeriji likovnih umetnosti. Ob tej priložnosti so podelili vsa letošnja odličja, česar v preteklem obdobju, zaradi epidemije in z njo povezanimi ukrepi, ni bilo možno izvesti.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.