V Slovenj Gradcu podelili Bernekerjeva odličja (FOTO)

Na predvečer kulturnega praznika je v Kulturnem domu Slovenj Gradec potekala proslava v počastitev Prešernovega dne, slovenskega kulturnega praznika, na kateri so podelili letošnja občinska priznanja na področju kulture, Bernekerjevo nagrado in Bernekerjeve plakete. Zaradi epidemiološke situacije je bila proslava zaprta za javnost, ogled neposrednega prenosa pa je bil možen na kanalu Koroške regionalne televizije KorTV. Posnetek proslave si boste lahko ogledali tudi na Youtube kanalu MO Slovenj Gradec.

V kulturnem programu je nastopil godalni kvartet 4STRINGS. Ob prazniku sta prisotne nagovorila Katja Kotnik Prosenjak, predsednica Kulturnega društva Slovenj Gradec, dobitnika lanskoletne Bernekerjeve nagrade, najvišjega občinskega priznanja na področju kulture in župan Tilen Klugler.

Bernekerjeva priznanja so letos prejeli

BERNEKERJEVE PLAKETE:

  • sopranistka TANJA KLANČNIK, za pomembne in vsestranske glasbene dosežke ter uveljavitev in promocijo Slovenj Gradca doma in na tujem,
  • duo ANDREJ OFAK in BORUT MORI, za izjemen avtorsko-glasbeni prispevek k uveljavitvi Slovenj Gradca in Koroške in
  • publicist IVAN RUS, za pomemben publicistični prispevek in medgeneracijsko delovanje v lokalnem okolju in širše.

BERNEKERJEVO NAGRADO je prejel

  • mešani komorni zbor CARINTHIA CANTAT, ob 25-letnici delovanja in za izjemen prispevek k dvigu kakovosti zborovske glasbe ter uveljavitev Slovenj Gradca in Koroške doma in na tujem.

Prejemnicam in prejemnikom Bernekerjevih priznanj iskreno čestitamo.

Vir: MO Slovenj Gradec