Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu znani prejemniki Bernekerjevih odličij

Mestne svetnice in mestni svetniki so se sešli prvič v letošnjem koledarskem letu.
Fotografija je simbolična

Mestni svet se je seznanil, kdo so prejemniki letošnjih najvišjih odličij s področja kulture; to je Bernekerjeve nagrade in Bernekerjevih plaket.

Letošnji Bernekerjevi nagrajenci so:

  • Tomislav Gangl – Bernekerjeva nagrada,
  • Društvo ljubiteljev knjig Meškova bukvarna – Bernekerjeva plakete
  • Mojmir Plevnik – Mojč – Bernkererjeve plakete
  • Rok Rupreht Bernekerjeva plakete

Slovesnost v počastitev slovenskega kulturnega praznika, na katerem bo mestna občina podelila Bernekerjeva odličja, bo v ponedeljek, 5. februarja ob 18. uri v Kulturnem domu Slovenj Gradec.

V kulturnem programu bodo nastopili lanski dobitniki Bernekerjeve nagrade, člani Koroškega deželnega teatra, ki se bodo predstavil s komedijo »Kje je Shakespeare?«

Tomislav Gangl

Je eden od pionirjev 3D animacije in video mappinga v Sloveniji, z vrhunsko profesionalno produkcijo je od leta 2012 sodeloval pri številnih projektih in slavnostnih manifestacijah doma in v tujini. V Slovenj Gradcu sta bila med odmevnejšimi Svetlobni stolp v okviru programa Evropske kulturne prestolnice in projekt ob 750-letnici Slovenj Gradec. Že vrsto let sodeluje s Kulturnim domom Slovenj Gradec, Knjižnico Ksaverja Meška in Koroško galerijo likovnih umetnosti ter mnogimi institucijami v tujini, med njimi Ruskim gledališčem v Moskvi. Že 12 let je del ekipe, ki skrbi za videoprodukcijo pri skupini Laibach.

Nagrado bo prejel zaradi mednarodne odmevne dosežke na področju animacije in 3D video mappinga ter velik avtorski prispevek k razvoju likovne kulture v Mestni občini Slovenj Gradec.

Društvo ljubiteljev knjig Meškova bukvarna

Društvo ljubiteljev knjig Meškova bukvarna prejme Bernekerjevo plaketo za pomemben doprinos k bogatenju kulturnega življenja v MO Slovenj Gradec.

Mojmir Plevnik – Mojč

Mojmir Plevnik – Mojč je uspešen in prepoznaven umetnik, ki s svojimi izvirnimi kreacijami daje pomemben prispevek v zakladnico kulture naše občine in si prizadeva k širši rasti ljubiteljske kulture v MO Slovenj Gradec.

Rok Rupreht

Rok Rupreht je klarinetist, ki v Slovenj Gradcu že vrsto let aktivno deluje kot solist in komorni glasbenik. S številnimi vrhunsko izvedenimi nastopi in interpretacijami glasbeno-umetniških del je v občini Slovenj Gradec na področju glasbenega ustvarjanja pustil neizbrisan pečat. Med drugim je član Pihalnega orkestra Slovenj Gradec in komorne zasedbe Ensemle Amici Musici.

Vir: MO Slovenj Gradec

Dogodki

Mestne svetnice in mestni svetniki so se sešli prvič v letošnjem koledarskem letu.