Search
Close this search box.

MO Slovenj Gradec ima dve novi častni občanki. Kdo so še prejemniki občinskih, Bernekerjevih, Železnikarjevih in Vrunčevih odličij?

V Slovenj Gradcu so danes, na dan, ko je leta 1989 Slovenj Gradec prejel naziv mesto – glasnik miru Združenih narodov, občinski praznik obeležili s svečano sejo Mestnega sveta, ki je potekala v Koroški galeriji likovnih umetnosti. Ob tej priložnosti so podelili vsa letošnja odličja, česar v preteklem obdobju, zaradi epidemije in z njo povezanimi ukrepi, ni bilo možno izvesti.

Svečana seja je potekala ob doslednem upoštevanju in preverjanju PTC pogojev, zato je bilo število udeležencev omejeno zgolj na mestne svetnice in svetnike ter vabljene prejemnice in prejemnike odličij.

Podelili so letošnja občinska, Bernekerjeva, Železnikarjeva in Vrunčeva odličja. V kulturnem programu je nastopila pianistka mag. Maja Kastratovik, prejemnica Bernekerjeve nagrade za leto 2020.

OBČINSKA ODLIČJA

Plakete

  • ANICA MATVOZ za predano delovanje na humanitarnem področju in dolgoletno vodenje območnega združenja Rdečega križa.
  • BERNARDA KLANČNIK za vsestransko angažiranost in dolgoletno delovanje na pedagoškem, etnološkem in kulturnem področju ter promocijo Vaške skupnosti Podgorje
  • BOJAN ŠTALEKA za izjemne dosežke na področju gospodarstva in odlične poslovne rezultate ter pomembno filantropsko delovanje pri podpori lokalnih društev.

Nagrada

  • STANISLAVA TAMŠE za dolgoletno družbeno in politično udejstvovanje ter organizacijske napore in predanost pri vodenju in koordiniranju delovanja invalidskih organizacij v mestni občini in širše 

Naziv častna občanka

  • JANJA GARNBRET za izjemne športne dosežke nasploh, za prejeto zlato olimpijsko medaljo v športnem plezanju in izjemno promocijo Slovenj Gradca doma in na tujem.
  • DR. SILVA RONCELLI VAUPOT za dolgoletno pedagoško in znanstveno udejstvovanje, za neprecenljiv prispevek pri vzpostavitvi visokošolskega in akademskega okolja ter izjemno promocijo mestne občine doma in na tujem.

BERNEKERJEVA ODLIČJA

Plakete

  • VIVIANA ROGINA za pomembne dosežke na področju klasične glasbe in vrhunsko umetniško udejstvovanje doma in na tujem.
  • DRUŠTVO USTVARJALCEV D’TAJ za inovativno promocijo mesta ter povezovanje ustvarjalcev na področju oblikovanja in umetnosti.
  • DUŠAN STOJANOVIČ za dolgoletno ustvarjalnost na področju ljubiteljskega gledališča in kulture ter tri desetletja radijskega moderatorskega, jezikovnega in muzikološkega udejstvovanja

Nagrada

KULTURNO DRUŠTVO SLOVENJ GRADEC kot zahvalo ob 45-letnici delovanja, povezovanja in združevanja vrhunskih kulturnih ustvarjalcev v mestni občini Slovenj Gradec in širše.


ŽELEZNIKARJEVA ODLIČJA

Plakete

  • JOŽEK PLAZ za požrtvovalno in predano delovanje na področju podpore športnim dejavnostim v mestni občini.
  • FRANC POKLIČ za dolgoletno delovanje na področju konjeniškega športa v mestni občini.
  • STOJAN ŽELEZNIK za dolgoletno in uspešno tekmovalno in trenersko kariero na področju juda v mestni občini.


VRUNČEVA ODLIČJA

Plakete

  • GORDANA KONEČNIK za dolgoletno pedagoško delo na področju vzgoje in izobraževanja predšolskih otrok in organizacijsko delo pri vodenju VVZ Slovenj Gradec.
  • DRAGICA NAVODNIK za predano dolgoletno pedagoško delo v bolnišničnem šolskem oddelku.
  • BERNARDA MORI RUDOLF za dolgoletno organizacijsko, pedagoško in drugo strokovno delovanje v Centru za izobraževanje odraslih MOCIS.

Nagrada

  • GABRIJELA KOTNIK za dolgoletno predano in strokovno vodenje osrednje izobraževalne ustanove s področja srednješolskega izobraževanja, Šolskega centra Slovenj Gradec.

Več fotografij s prireditve objavimo kmalu.

Seja bo predvajana na Koroški regionalni televiziji ter naložena na Youtube kanal Mestne občine Slovenj Gradec.

Praznični nagovor in poslanico občankam in občanom župana MO Slovenj Gradec si lahko preberete TUKAJ.

Vir: MO Slovenj Gradec

Dogodki

V Slovenj Gradcu so danes, na dan, ko je leta 1989 Slovenj Gradec prejel naziv mesto – glasnik miru Združenih narodov, občinski praznik obeležili s svečano sejo Mestnega sveta, ki je potekala v Koroški galeriji likovnih umetnosti. Ob tej priložnosti so podelili vsa letošnja odličja, česar v preteklem obdobju, zaradi epidemije in z njo povezanimi ukrepi, ni bilo možno izvesti.