Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu drevi osrednja občinska proslava ob kulturnem prazniku. Podelili bodo tudi letošnja občinska priznanja na področju kulture

Drevi ob 18. uri bo v Kulturnem domu Slovenj Gradec potekala proslava v počastitev Prešernovega dne, slovenskega kulturnega praznika, na kateri bodo podelili letošnja občinska priznanja na področju kulture, Bernekerjevo nagrado in Bernekerjeve plakete.

Zaradi epidemiološke situacije bo proslava zaprta za javnost, ogled neposrednega prenosa pa bo možen na kanalu Koroške regionalne televizije KorTV. Posnetek proslave bo na voljo za ogled tudi na Youtube kanalu MO Slovenj Gradec.

V kulturnem programu bo nastopil godalni kvartet 4STRINGS. Ob prazniku bo prisotne nagovorila Katja Kotnik Prosenjak, predsednica Kulturnega društva Slovenj Gradec, dobitnika lanskoletne Bernekerjeve nagrade, najvišjega občinskega priznanja na področju kulture.

Letos pa Bernekerjeva priznanja prejmejo:

BERNEKERJEVE PLAKETE:

  • sopranistka TANJA KLANČNIK, za pomembne in vsestranske glasbene dosežke ter uveljavitev in promocijo Slovenj Gradca doma in na tujem,
  • duo ANDREJ OFAK in BORUT MORI, za izjemen avtorsko-glasbeni prispevek k uveljavitvi Slovenj Gradca in Koroške.
  • publicist IVAN RUS, za pomemben publicistični prispevek in medgeneracijsko delovanje v lokalnem okolju in širše.

BERNEKERJEVO NAGRADO pa prejme mešani komorni zbor CARINTHIA CANTAT, ob 25-letnici delovanja in za izjemen prispevek k dvigu kakovosti zborovske glasbe ter uveljavitev Slovenj Gradca in Koroške doma in na tujem.

Prejemnicam in prejemnikom Bernekerjevih priznanj iskreno čestitamo. Iskrene čestitke ob kulturnem prazniku tudi vsem občankam in občanom z željo, da bi nas kultura še naprej bogatila in povezovala,” so ob tej priložnosti zapisali na spletni strani MO Slovenj Gradec.

Besedilo: MO Slovenj Gradec

Dogodki