Search
Close this search box.

3. razvojna os

Tretja razvojna os prioriteta vlade, o časovnici do konca meseca

Tretja razvojna os je ena od prioritet aktualne vlade, kar je jasno povedal tudi premier Robert Golob, in verjamem, da so to razumeli tudi vsi uradniki, je na današnjem posvetu v državnem svetu zatrdil predsednik medresorske delovne skupine, ki želi pospešiti projekt, Andrej Rajh. Ob tem je predstavitev nove časovnice napovedal do konca maja.

Preberi »

Za odškodnine na trasi tretje razvojne osi doslej 61 milijonov evrov

Dars je doslej za odškodnine ob odkupih zemljišč in objektov na trasi tretje razvojne ose sever in jug namenil 61 milijonov evrov. Od tega največ, to je dobrih 27 milijonov evrov, za odkupe na odseku Šentrupert-Velenje, kjer se gradnja hitre ceste še ni začela. S skoraj 21 milijonov evrov sledi odsek Velenje-Slovenj Gradec, kjer gradnja že teče.

Preberi »

Dela in aktivnosti na severnem delu tretje razvojne osi v polnem teku

Dela in druge aktivnosti na severnem delu tretje razvojne osi, to je na odsekih Šentrupert-Velenje in Velenje-Slovenj Gradec, so v polnem teku. Med drugim se bo gradnja na območju ob Škalskem jezeru in na Konovem začela prve mesece leta 2023. Na odseku Šentrupert-Velenje potekajo odkupi zemljišč, vloženo je že bilo integralno gradbeno dovoljenje.

Preberi »

DZ potrdil poroštveni zakon za tretjo razvojno os

DZ je danes s 60 glasovi za in enim proti sprejel nov poroštveni zakon za obveznosti Darsa. Na njegovi podlagi se bo financiralo avtocestne projekte na tretji razvojni osi in še nekaterih drugih odsekih v skupni vrednosti 785 milijonov evrov.

Preberi »

Dogodki