Search
Close this search box.

Gradnja koroške hitre ceste poteka s polletno zamudo. Odzvali so se tudi predstavniki iniciative Hoč`mo cesto

Včeraj je na Ministrstvu za infrastrukturo, po kar enem letu, potekal sestanek koordinacijskega odbora, ki spremlja gradnjo 3. razvojne osi na Koroško.

Na pobudo predsednika Odbora za izgradnjo 3.razvojne osi, dr. Matica Tasiča, je bil 3. novembra na ministrstvu sestanek na temo izgradnje 3. razvojne osi, na katerem je državna sekretarka Alenka Bratušek ponovno zagotovila, da je 3. razvojna os eden ključnih štirih projektov države in te vlade (2. tir, Karavanke, 3.r.os, potniški center Lj). Skupaj s predstavniki DARS-a je bilo ugotovljeno, da so aktivnosti in dela na severnem delu 3. razvojne osi v polnem teku, o čemer smo že poročali TUKAJ. Za vsak posamezni odsek so bila  podrobno predstavljena vsa dela in aktivnosti.

Predsednik Odbora  dr. Matic Tasič in člana Aljaž Verhovnik in Tilen Klugler pa so posebej opozorili na nekatera bistvena odstopanja od lastnih terminskih planov DARS a in s tem nastajajočih zamudah na določenih odsekih gradnje, predvsem pa pri pripravi DPN jev na odsekih Slovenj Gradec – Otiški vrh – Holmec. Vsebinski razlogi in ostale podrobnosti bodo pojasnjeni na naslednji koordinaciji sredi decembra letos,” ja danes sporočil Tasič.

Pristojni iz družbe DARS so podrobno predstavili potek projekta 3. razvojne osi. Na odseku Velenje – Slovenj Gradec se ugotovi, da je sklop Gaberke zaključen. Medtem, ko na odseku Jenina (sklop F) pri Slovenj Gradcu gradbena dela potekajo s polletno zamudo, pa je v izjavi za javnost danes navedel Aljaž Verhovnik. Predviden rok izgradnje je namreč 24 mesecev, je poudaril.

Aljaž Verhovnik in Andrej Grobelnik

Če je bilo na srečanju novembra lani poudarjeno, da bo odsek Velenje-Slovenj Gradec zgrajen do leta 2026, pa je bilo v zaključkih včerajšnjega srečanja ugotovljeno, da bo do decembra letos predstavljena novelirana časovnica gradnje, ki bo zajela celoten odsek severnega kraka 3. razvojne osi, prav tako pa odseka od Slovenj Gradca proti Dravogradu in naprej proti Prevaljam, kjer poteka postopek prostorske umestitve 3. razvojne osi. Konkretne informacije o dinamiki gradnje 3. razvojne osi bodo natančneje znane konec letošnjega leta,” ja dodal Verhovnik.

“Ob teh okoliščinah so se predstavniki iniciative HOČ`MO CESTO! odločili, da se v prihodnjem tednu sestanejo in dogovorijo o obuditvi aktivnosti nekdanje Mladinske iniciative za 3. razvojno os. O zaključkih bo javnost seznanjena,” je napovedal.

Dogodki

Včeraj je na Ministrstvu za infrastrukturo, po kar enem letu, potekal sestanek koordinacijskega odbora, ki spremlja gradnjo 3. razvojne osi na Koroško.