Search
Close this search box.

Celjski policisti v triurnem nadzoru prometa ugotovili 163 prekrškov

S PU Celje so sporočili, da so v današnjem triurnem  ad hoc poostrenem nadzoru cestnega prometa, ki je potekal na celotnem območju Policijske uprave Celje, so zaznali 163 kršitev cestno prometnih predpisov.

Od tega 44 voznikov ni uporabljalo varnostnih pasov, 47 voznikov je med vožnjo uporabljalo mobilne telefone, zaradi prekoračitve dovoljene hitrosti so ukrepali v 62. primerih. Na območju Celja so vozniku, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli vozilo. Na območju Policijske postaje Mozirje so zalotili voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0.30 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Policisti so kontrolirali tudi 24 voznikov tovornih vozil, od tega 20 na območju Postaje mejne policije Rogatec. Pri štirih voznikih so ugotovili kršitve. Eden ni uporabljal varnostnega pasu, trije so prekoračili dovoljeno hitrost.

V prometu bodite strpni in previdni ter upoštevajte cestno prometne predpise in razmere na voziščih, svetujejo na PU Celje.

Dogodki