avto

Zimske pnevmatike z današnjim dnem niso več obvezne

Skladno z zakonom o varnosti cestnega prometa od danes zimska oprema na motornih vozilih ni več obvezna, tako lahko zimske pnevmatike zamenjamo z letnimi, v primeru da vremenske razmere to dopuščajo. Tudi spomladi smo lahko priča zimskim razmeram, zato se moramo bolj kot po koledarju ravnati po vremenu in voznih razmerah, opozarjajo na AMZS.

Preberi »

Zavarovanje avta – vse, kar morate vedeti

Avtomobilsko zavarovanje je vrsta police, ki voznike finančno ščiti v primeru nesreče ali drugega incidenta, v katerega je vpleteno njihovo vozilo. Obvezno je v večini držav po vsem svetu, zato je bistveno, da vozniki razumejo različne vrste zavarovanj, ki so na voljo, da lahko svojemu avtomobilu zagotovijo ustrezno zaščito.

Preberi »

Nosilci za kolesa – nasveti pred nakupom

Kolesa postajajo obvezna oprema na dopustu, vse pogosteje pa se z njimi odpravljamo tudi na enodnevne izlete. Transport koles je v tem primeru najbolj enostaven s pomočjo različnih nosilcev za kolesa. Ali veste, katerega izbrati?

Preberi »

Garažna vrata za dva avtomobila

Ste vedeli, da so današnji avtomobili v primerjavi s tistimi, ki smo jih vozili pred 10 ali 20 leti v povprečju daljši za do 40 cm in širši do 25 cm? Zato je velika verjetnost, da boste morali ob nakupu novega avtomobila razmisliti tudi o novih garažnih vratih.

Preberi »

Policija dobila 40 intervencijskih vozil

Vozni park slovenske policije je z današnjim dnem posodobljen s 40 novimi policijskimi intervencijskimi vozili. Tako imenovane marice sta policistom slovesno predala vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Boštjan Lindav in ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar.

Preberi »