Search
Close this search box.

Najboljše restavracije v Sloveniji: Hiša Franko, Gostilna pri Lojzetu in Vila Podvin

Tudi Slovenci smo postali pozorni na naše kuharske mojstrice in mojstre in bolje cenimo njihovo delo, saj so v letošnjem izboru za najboljšo restavracijo oddali rekordno število glasov.

Kar 34.150 glasov za The Slovenia Restaurant Awards 2020!

Zaradi pojava koronavirusa so že tradicionalni dogodek, ki je letos potekal četrtič, preselili na virtualno platformo.

Vrhunske slovenske restavracije so se potegovale v različnih kategorijah in regijah. Za najboljšo restavracijo v regiji Alpska Slovenija je bila razglašena Hiša Franko, na področju Mediteranske & Kraške Slovenije je prejela laskavi naziv Gostilna pri Lojzetu – Dvorec Zemono, v regiji Termalne Panonske Slovenije je bila za najboljšo izbrana Hiša Denk, v Ljubljani in osrednji Sloveniji pa je navdušila Restavracija JB.

Laskavi naslov najboljše gostilne je prejela Gostilna pri Lojzetu – Dvorec Zemono, za najboljšo hotelsko restavracijo je bila izbrana City Terasa, naziv najboljšega kulinaričnega novinca v izboru pa je prejela Gostilnica in pivnica Stari Pisker, ki si je prislužila tudi še nagrado Vox populi, z največ glasov s strani javnosti. Letos prvič je bila podeljena tudi nagrada za najboljšo turistično kmetijo, katere naziv je prejela Domačija Majerija.

Na koncu so bili razglašene tri najboljše restavracije v Sloveniji po skupnem številu točk. Naslove najboljših TOP 3 The Slovenia Restaurant Awards je prejela trojica slovenskih restavracij, Gostilna pri Lojzetu – Dvorec Zemono, Hiša Franko in Vila Podvin.

V strokovnem delu so prejeli 6.520 glasov, pri glasovanju splošne javnosti pa kar 27.630 glasov. Skupaj tako 34.150 glasov, so pojasnili organizatorji.

Dogodki