Search
Close this search box.

4. Festival Makaronflajša (in tife) več kot uspel in privabil veliko množico ljudi

V Mežici je danes zadišalo po makaronflajšu, ki ga je pripravljalo kar 20 pridnih ekip. Veliko število obiskovalcev iz cele Koroške pa je preseglo vsa pričakovanja organizatorjev.

V Mežici je danes, 20. maja, od 9. ure zjutraj potekal že 4. Festival Makaronflajša (in tife). Ta poteka že vse od leta 2019. Seveda je bilo na platoju pred Narodnim domom Mežica tudi danes zelo veselo in dobro vzdušje. Temu je prispevalo 20 ekip, ki so po ustaljeni praksi kuhale vsaka svoj čudežni makaronflajš. Zraven so se obiskovalci lahko osvežili z r’pičevo tifo, ki jo je pripravljalo Folklorno društvo Pušeljc.

Vsaka od ekip je prisegala in stavila na svojo mešanico začimb in pripravila svojo kulinarično dobroto. Ekipe, ki so danes pridno vrtele kuhalnice so bile: Mladinsko društvo Kulturna Kibla, BEE Makaronflajš, Thirsty Chefs, Vrtčevski makaronflajš, Šola zdravja – skupina Mežica, Člani PGD Mežica, Članice PGD Mežica, Policisti policijske postaje Ravne na Koroškem, Večer, Turistično društvo Mežica, Basketpapir, Picerija Gajbica, Branka Vidovič in Helena Gorenjak, Team Štrikers, MTB Koroška, Domača kuhina, CUDV Črna na Koroškem, Moto klub Krampus, Tabolš chefi in ekipa Yootree.

Uvodoma je vse prisotne pozdravil seveda župan Občine Mežica Mark Maze. Izrazil je zadovoljstvo nad velikim obiskom občanov in občank. Prav tako pa je bil vidno zadovoljen nad dobrim vzdušjem in velikim obiskom festivala idejni pobudnik le tega – Dejan Dimec.

Obiskovalci so ob 13. uri prišli na svoj račun in degustirali pripravljene makaronflajše in med vsemi izbrali najboljšega. Pripravila ga je zmagovalna ekipa MTB Koroška, ki je bila slavnostno okronana z edinstveno krono, ki jo bodo nosili vse do prihodnjega festivala.

Organizator dogodka – Narodni dom Mežica (uigrano ekipo sestavljajo: Ambrož Blatnik, Vesna Trdina, Marko Ivčič, Brigita Praprotnik) in idejni pobudnik festivala Dejan Dimec so poskrbeli tudi za vrhunski spremljevalni program. Na odru so nastopili: Milan Kamnik, Damjan Zih, Ansambel Lupeši, akustični del zasedbe Kingston (Reno, Dare in Dejan), Črnjanske punce in BEE WEE – učenke OŠ Črna na Koroškem, Dimme. Za vse prisotne pa je pod taktirko Luke Krofa zaigral tudi nepogrešljivi Pihalni orkester rudnika Mežica.

Pridno pa so zavihali rokave in kuhali ter skrbeli za prijetno vzdušje: župan Občine Mežica Mark Maze, županja Občine Črna na Koroškem mag. Romana Lesjak in župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen. Razveselili pa smo se seveda obiska poslanca v Državnem zboru RS Janija Prednika.

Program je povezovala Anja Vajde, ki je v imenu organizatorja podala ob koncu tudi zahvalo vsem prostovoljcem, ki so pridno skrbeli, da so se vsi obiskovalci dobro počutili, pa tudi podpornikom dogodka ter donatorjem. Brez njih bi bila izvedba seveda veliko težja, saj organizacija takšnih dogodkov ni mali zalogaj.

Ekipa Narodnega doma Mežica pravi, da je njihovo največje zadovoljstvo in motivacija – nasmejani in zadovoljni obrazi ljudi. Teh danes ni manjkalo in najbolj nasmejan festival daleč naokoli se bo v Mežici zagotovo tradicionalno odvil tudi prihodnje leto. Se vidimo!

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Stef
Stef
10 mesecev nazaj

Čestitke vsem sodelujočim !😋🤩

Dogodki

V Mežici je danes zadišalo po makaronflajšu, ki ga je pripravljalo kar 20 pridnih ekip. Veliko število obiskovalcev iz cele Koroške pa je preseglo vsa pričakovanja organizatorjev.