mežica

Program okoljske sanacije Zgornje Mežiške doline se letos izteka, obeta se nov. NIJZ: Ljudje naj se izogibajo prahu, problem ostaja pometanje

Teče zadnje leto 15-letnega programa okoljske sanacijskega s težkimi kovinami obremenjene Zgornje Mežiške doline. Država je za sanacijo skupaj z letošnjim zneskom namenila 14,4 milijona evrov. Z rezultati so vključeni v program zadovoljni, a opozarjajo na potrebne dodatne ukrepe. Glede na napovedi okoljskega ministrstva se obeta nov program.

Preberi »

V Mežici ob občinskem prazniku podelili najvišja priznanja (FOTO)

V Mežici ob občinskem prazniku vsako leto podelijo občinska priznanja in tako je bilo tudi letos, ko so v ospredje postavili uspešne podjetniške zgodbe, predanost poklicu, glasbi, planinarjenju, požrtvovalnost in ljubezen do kraja, do ljudi v njem. Prejemnike občinskih priznanj so povabili v malo dvorano Narodnega doma, proslavo pa posneli, ker se jim je zdelo prav, da prispevek nagrajencev prepoznajo, nagradijo in delijo zgodbo tudi s širšo publiko.

Preberi »

Rezultati preskusov vsebnosti svinca v krvi otrok iz zgornje Mežiške doline zaskrbljujoči

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ), območni enoti Ravne na Koroškem, sodelujejo v Programu ukrepov za izboljšanje kakovosti okolja v Zgornji Mežiški dolini. V sklopu programa vsako leto izvedejo preskušanje vsebnosti svinca v krvi otrok. V letošnjem letu so na odvzem vzorcev krvi povabili triletnike iz Zgornje Mežiške doline. Vabilo so odposlali 129 kandidatom iz občin Črna na Koroškem in Mežica. Zbrali so 81 vzorcev krvi, pri čemer so dodatno vključili tudi nekaj otrok, kjer so družine same izrazile interes za odvzem. Glede na kriterije je bilo v obdelavo podatkov zajetih 66 rezultatov. Odziv je bil slabši kot v preteklih letih, rezultati pa primerljivi z letom 2019 in nekoliko slabši kot v lanskem letu.

Preberi »

V Mežici bo spet dišalo po makaronflajšu (in r’pičevi tifi)

V Mežici bo potekal 2. festival makaronflajša (in tife). Prireditev se bo odvijala v soboto, 21. avgusta, na platoju za Narodnim domom v Mežici. Narodni dom Mežica je tudi uradni organizator prireditve, je danes preko Facebooka sporočil Dejan Dimec, sicer pobudniki in v sodelovanju z občino tudi organizator prvega festivala, ki so ga v Mežici pripravili aprila 2019.

Preberi »

Slovenska bakla na poti od Raven do Tokia danes tudi v Radljah ob Dravi

JZ ŠKTM Radlje ob Dravi so zapisali, da je slovenska bakla simbol povezovanja.
Na poti v Tokio se je slovenska bakla v četrtek, 22. 7. 2021 ustavila tudi v Radljah ob Dravi. Slovensko baklo je na parkirišču PGD Radlje sprejel župan Občine Radlje ob Dravi, mag. Alan Bukovnik in jo skupaj s tekači odnesel na Športni stadion, kjer so številni člani domačih športnih društev tekli z olimpijsko baklo. Ni manjkal tudi bogat spremljevalni program in seveda glasba. Galerijo fotografij iz sprejema bakle v Radljah si oglejte spodaj.

Preberi »

Velik del sredstev mežiškega proračuna za izboljšanje infrastrukture

Tudi v Občini Mežica imajo letos, podobno kot mnoge druge občine, rekordno visok proračun. Ta predvideva za skoraj 4,9 milijona evrov prihodkov in za 5,1 milijona evrov odhodkov, za razliko se bo občina zadolžila. Skoraj 40 odstotkov proračuna občina namenja za naložbe, od tega velik del za izboljšanje infrastrukture v občini.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.