Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 29.3.2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so občani poklicali 901. 214 klicev je bilo interventnih, pet nujnih.

Cestni promet

V zadnjih treh dneh so obravnavali dve prometni nesreči s hudimi poškodbami in triintrideset prometnih nesreč z materialno škodo.

Prvo prometno nesrečo s hudimi poškodbami so v petek okoli desetih dopoldne obravnavali v avtocestnem predoru Pletovarje, v smeri proti Mariboru, kjer je 72-letna voznica osebnega vozila, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, trčila v kombinirano vozilo, ki je vozilo pred njo. Povzročiteljica se je v trčenju hudo poškodovala.

Drugo prometno nesrečo s hudimi poškodbami so v soboto popoldne obravnavali v Novem Tepanju, kjer je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča, 52-letni motorist trčil v betonsko ograjo, padel in se hudo poškodoval.

Tudi minuli konec tedna je bil alkohol vse preveč prisoten med udeleženci cestnega prometa.

V petek popoldne so na območju Dramelj obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča in vožnje pod vplivom alkohola. Voznik osebnega vozila, ki je imel skoraj dve promili alkohola v krvi, je zapeljal z vozišča. Vozilo se je prevrnilo v potok. Voznik se v prometni nesreči ni poškodoval. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja so mu vozilo zasegli. Sledi obdolžilni predlog.

Na območju Raven na Koroškem je vinjena voznica, trčila v dve vozili. Več TUKAJ.

V noči iz sobote na nedeljo so na Mariborski ulici v Celju ustavili voznika osebnega vozila, ki je vozil vozilo, ki ni bilo tehnično brezhibno. Na vozilu je imel prazno pnevmatiko. Voznik je vozil tudi pod vplivom alkohola. V krvi je imel dobro promilo in pol alkohola. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so ga pridržali, sledi obdolžilni predlog. Zaradi vožnje s tehnično neizpravnim vozilom in posledično zaradi poškodovanja vozišča so ga oglobili. Globo so mu izrekli tudi zaradi kršitve Zakona o nalezljivih boleznih.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so v zadnjih treh dneh ukrepali sedemintridesetkrat.

Kriminaliteta

V noči iz četrtka na petek je neznanec izpred stanovanjskega bloka v Slovenj Gradcu ukradel kolo.

V petek zjutraj so bili obveščeni, da je neznani storilec iz odklenjenega vozila v Laški vasi ukradel motorno žago in kanister goriva.

Na parkirišču v Celju je storilec z osebnega vozila ukradel obe registrski tablici.

V soboto zjutraj so bili obveščeni o tatvinah okoli 700 litrov nafte iz rezervoarjev dveh tovornih vozil parkiranih na avtocestnem počivališču Lopata. Tatvino okoli 700 litrov nafte iz rezervoarja tovornega vozila so v soboto obravnavali tudi na avtocestnem počivališču Zima.

V soboto dopoldne so v podjetju na Planini pri Sevnici obravnavali požar. Zagorelo je v filtrih peskalnika. Tuja krivda je izključena.

Na območju Vojnika so v soboto obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. Storilec je lastniku s poškodovanjem vhodnih vrat povzročil za okoli 2.000€.

VIR: PU Celje

Dogodki

Več iz istega kraja