Search
Close this search box.

Invalidnost ni ovira: Jasna in Florijan Pšeničnik ponovno navdušujeta z ročnimi deli (FOTO)

V četrtek, 1. avgusta, je v razstavnih prostorih Infopisarne Dravograd potekalo odprtje razstave ročnih del Jasne in Florijana Pšeničnik.

Jasna in Florijan, oba invalida, si čas krajšata z izdelovanjem različnih ročnih izdelkov. Tako jima čas prej mine in ob ustvarjanju manj tudi mislita na svoje težave. Že v preteklem letu sta imela svojo prvo samostojno razstavo, ker pa se je novih izdelkov precej nabralo, sta tokrat na ogled postavila nove stvari.

Kot rečeno, sta se nam Jasna in Florjan Pšeničnik predstavila že lani, in sicer z razstavo “Stare stvari v novi preobleki”, kjer sta sokrajanom razkrila delček svoje umetnosti. Iz najrazličnejših materialov, med katerimi so bili tudi takšni, ki bi jih manj spretna in iznajdljiva roka že zavrgla, sta izdelala okrasne predmete, modne dodatke, voščilnice in druge izdelke. Lani sta se prvič predstavila na samostojni razstavi, večkrat sta pa že razstavljala na skupinskih razstavah pod okriljem Društva invalidov. Več o njuni razstavi lansko leto si lahko preberete TUKAJ.

Razstava bo na ogled vsak dan do konca meseca avgusta 2019, v delovnem času Infopisarne.

Razstavo sta poimenovala izdelki za srce in dušo. V glasbenem programu pa so nastopili harmonikarska skupina Diatonik Dravograd in odlična kitarista Matevž Pšeničnik ter Luka Kert.

Dogodki