razstava

V Slovenj Gradcu na ogled skupinska razstava Podobe narave

Razstava Podobe narave, ki jo ob 18. uri odpirajo v Koroški galeriji likovnih umetnosti, predstavlja izbor del slovenskih umetnic, ki pristopajo k upodabljanju narave na specifičen, senzibilen način. Na ogled bodo dela umetnic Anje Jerčič Jakob, Tine Konec, Maje Pučl, Lucije Stramec in Joni Zakonjšek in umetniškega tandema Plateauresidue.

Preberi »

Koroška galerija vrata vnovič odpira razstavi del iz natečaja Igraj se z mano

oroška galerija likovnih umetnosti je pred desetimi leti pričela sodelovati s Centrom Janeza Levca in Društvom za kulturo inkluzije, ki pripravljata mednarodni likovni natečaj Igraj se z mano. Tudi letos bodo v galeriji razstavili izbrana dela iz natečaja. Razstavo Bodi umetnik, igraj se z mano odpirajo danes, na ogled pa bo do 1. aprila letos.

Preberi »

V Slovenj Gradcu gostujoča razstava ob 100-letnici koroškega plebiscita

Koroški pokrajinski muzej drevi v prostorih v Slovenj Gradcu odpira gostujočo razstavo Kärnten/Koroška (ne)deljena dežela – 100 let po plebiscitu. Dvojezična razstava poleg zgodovinskega ozadja plebiscitnih dogodkov prikazuje današnji položaj slovenske narodne skupnosti na avstrijskem Koroškem. V Slovenj Gradcu bo na ogled do konca aprila.

Preberi »