Search
Close this search box.

FOTO: Ustvarjanje vrtčevskih in osnovnošolskih otrok v Grajskem parku

v Grajskem parku na Ravnah so pripravili območno razstavo likovnih del učenk in učencev OŠ Juričevega Drejčka, ki so sodelovali na likovnem natečaju V objemu zvoka in slike

V petek, 14. junija, so v Grajskem parku na Ravnah pripravili območno razstavo likovnih del učenk in učencev OŠ Juričevega Drejčka, ki so sodelovali na likovnem natečaju V objemu zvoka in slike, ki ga od leta 2017 pripravljata 3. program Radia Slovenija – program Ars in Javni sklad RS za kulturne dejavnosti. Učenke in učenci so ustvarjali na temo radijske igre Kdo je napravil Vidku srajčico. Obiskovalci so si na razstavi lahko ogledali tudi nastala likovna dela na temo Zvezdice Zaspanke.

Dogajanju so se pridružili tudi otroci iz Vrtca Solzice ter učenke in učenci OŠ Koroški jeklarji. Skupaj so prebirali odlomke iz omenjenih del ter izdelali Zvezdico Zaspanko z zlatimi lasmi, Vidku pa so nadeli čisto novo srajčico. Nekaj učencev se je z veseljem usedlo za slikarska stojala, na katerih so poslikali risalne podlage.

Cilj likovnega natečaja je povezovanje zvočnega in likovnega umetniškega izraza in spodbujanje osredotočenega poslušanja radijskih iger. Likovna dela v sklopu natečaja bodo predstavljena tudi v virtualni galeriji na RTV Živ Žav, podstran Radijska igra za otroke, zavihek V objemu zvoka in slike. Dogodek je potekal v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Območne izpostave Ravne ter OŠ Juričevega Drejčka Ravne na Koroškem.

Vir: JSKD OI Ravne na Koroškem

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

v Grajskem parku na Ravnah so pripravili območno razstavo likovnih del učenk in učencev OŠ Juričevega Drejčka, ki so sodelovali na likovnem natečaju V objemu zvoka in slike