Toliko finančne pomoči bo država namenila čebelarjem

Odlok o finančni pomoči za nadomestilo škode v čebelarstvu v letu 2019
2

Vlada Republike Slovenije je izdala Odlok o finančni pomoči za nadomestilo škode v čebelarstvu v letu 2019.

Odlok je podlaga za izvedbo finančne pomoči vlagateljem čebelarjem, ki so zaradi slabih vremenskih razmer utrpeli izpad čebeljih pridelkov in se soočajo z izgubo dohodka. Predmet podpore pa je dodelitev nepovratnih sredstev v obliki podpore na čebeljo družino.

Preberite tudi: Čebelarji opozarjajo na katastrofalno letino in pričakujejo konkretne rešitve: “Marsikateri panj ne bo dal niti kilograma medu” (VIDEO)

Finančna pomoč za upravičenca, ki ima prijavljenih najmanj 10 čebeljih družin znaša do največ 3,50 evra na čebeljo družino. Finančna pomoč za upravičenca, ki uveljavlja pomoč za ekološkega čebelarja in ima prijavljenih najmanj 10 čebeljih družin pa znaša do največ 10 evrov na čebeljo družino. Do višjega deleža podpore so upravičeni čebelarji, ki imajo na dan oddaje vloge veljaven certifikat o ekološki pridelavi čebeljih proizvodov v letu 2019.

V letu 2019 bo za izvajanje tega ukrepa namenjenih do 588.103 evrov. Finančna pomoč se dodeli čebelarjem na območju celotne Slovenije, ki izpolnjujejo v odloku predpisane pogoje.

Besedilo: www.gov.si

Preberi še:  Izkoristite možnost štipendiranja tečajev nemškega jezika v letu 2021

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun