Search
Close this search box.

Anika Popič iz rok predsednika Pahorja prejela državno priznanje za posebne dosežke (FOTO)

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je včeraj na Brdu pri Kranju priredil sprejem ob zaključni prireditvi natečaja Prostovoljec leta 2018.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je tudi častni pokrovitelj projekta Prostovoljec leta, je včeraj, 11. 6. 2019, priredil sprejem ob zaključni prireditvi natečaja Prostovoljec leta 2018, ki jo pripravlja Mladinski svet Slovenije (MSS). Med prejemniki najžlahtnejših priznanj pa je tudi Korošica z velikim srcem in veliko začetnico, humanitarka v vseh pogledih, Anika Popič s Prevalj.

FOTO: Facebook Anika Popič

Letos so že sedemnajstič zapored podelili priznanja in Naj nazive prostovoljcem in prostovoljskim projektom za dosežke iz preteklega leta. Na tokratni natečaj je bilo prijavljenih 196 posameznikov – prostovoljcev in 51 prostovoljskih projektov. Na prireditvi so bili podeljeni naslednji nazivi Naj prostovoljka in Naj prostovoljec v treh starostnih kategorijah. 

V letu 2008 je častno pokroviteljstvo nad projektom prevzel predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk, od leta 2013 pa s to tradicijo nadaljuje Borut Pahor.

FOTO: Facebook Anika Popič. Na fotografiji sta Anika Popič in Viktorija Pisar.

Naj mladinska voditeljica je na predlog Društva študentov psihologije Maribor postala Katja Zemljič. Naj mladinski projekt je postala “Košnja u snežet” Zveze slovenske podeželske mladine (DPM Škofja Loka) za promocijo tradicionalnih kmečkih opravil med mladimi in v širši javnosti. Za projekt ste lahko na natečaju za najboljši evropski projekt glasovali tudi na naši strani, na spletnem portalu Koroške Novice, o čemer si lahko več preberete TUKAJ.

FOTO: Facebokk ZSPM

Podelili pa so tudi dve priznanji za posebne dosežke in sicer pevskemu zboru Osnovne šole Nove Jarše Rock mulčki in Zvezi prijateljev mladine Slovenije za izvirno in plemenito pobudo dobrodelnega projekta “Otroci za otroke”. Naj spomnimo, da je predsednik republike Rock mulčkom lani vročil “Jabolko navdiha” – za njihov dragocen prispevek h krepitvi človekoljubja in dobrodelnosti. Za svoje humanitarno delo z otroki, bolnimi in drugimi ranljivimi skupinami pa je priznanje za posebne dosežke na predlog Društva Vztrajaj prejela Anika Popič. 

FOTO: Facebook Anika Popič

Tudi o Aniki Popič smo na naši strani že večkrat pisali. Njeno zgodbo si lahko preberete TUKAJ. Nazadnje pa smo z njo tesneje sodelovali pred meseci, ko smo skupaj uspešno izpeljali dobrodelno akcijo “Pomagajmo Lovru iz Dravograda”.

Iskrene čestitke vsem nagrajenkam in nagrajencem.

Vir: http://www.up-rs.si/up-rs/uprs.nsf

Dogodki

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je včeraj na Brdu pri Kranju priredil sprejem ob zaključni prireditvi natečaja Prostovoljec leta 2018.