Search
Close this search box.

FOTO in VIDEO: S srcem in glasbo za malega Lovra iz Dravograda

Korošci smo znova pokazali, da znamo stopiti skupaj, ko je to najbolj potrebno. 70 nastopajočih, preko 80 prostovoljcev in prijateljev koncerta, 1500 obiskovalcev in več kot 16.000 zbranih evrov je rezultat Dobrodelnega koncerta s srcem in glasbo za Lovra iz Dravograda, ki smo mu bili priča 20. januarja v rekordno polni dvorani Špic D v Dravogradu.

[Elite_video_player id=”6″]

 

Koncert je bil sicer vrhunec akcije Pomagajmo Lovru, ki smo jo, na željo Lovrovih staršev in ob pomoči Rdečega križa Dravograd, na strani Koroških novic zagnali 14. novembra. Akcija, v kateri zbiramo zamaške in star papir ter prostovoljne prispevke in donacije, s katerimi želimo omogočiti Lovru čim boljše življenje z veliko terapijami, terapevtskimi pripomočki in zanj prilagojenimi prostori v hiši, bo trajala še do 31. marca.

Srčni in dobrodelni Modrijani z izjemno Janjo Širnik v družbi malega Lovra

Do zdaj so se vanjo vključila mnoga društva, posamezniki, organizacije, podjetja, ki so za malega Lovra stopili skupaj in pomagala njegovi družini v najtežjih trenutkih. Trenutkih obupa in negotovosti. Naj omenimo, da ste do danes na TRR Rdečega križa Dravograd za Lovra darovali več kot 30.000 evrov, nadzor nad sredstvi vrši veččlanska komisija, prav tako pa ima vpogled v poslovanje tudi družina Voglič.

Klavdija Voglič ob predaji dokumentacije (izpiskov TRR za Lovra) in Irena Gostenčnik z Rdečega križa Dravograd

Starša sta nad odzivom akcije navdušena, hvaležna in hkrati ganjena do solz. Najbolj pa ju veseli, da so prvi rezultati dodatnih terapij, ki jih Lovro obiskuje ravno zaradi vas in vaše pomoči, že vidni. “Začel se je samostojno posedati preko desnega boka, preko levega še ni sposoben, ker je leva stran šibkejša. Samostojno sedi, čeprav še nima zadostnega ravnotežja in je njegovo sedenje nepravilno, saj ima svoje načine. Pred 3 tedni se je pričel plaziti, čeprav vleče levo stran za seboj, ampak mu daje desna stran oporo in moč, da se lahko premika, sta povedala Nejc in Klavdija. 

Družina Voglič v družbi soorganizatorke koncerta, humanitarke Anike Popič

Glede na celoten odziv akcije, vključno z nedeljskim koncertom, smo lahko ponosni, da znamo še vedno stopiti skupaj in pomagati tistim, ki so pomoči res potrebni.

Rudi Breznik, pobudnik in soorganizator koncerta, ki mu je v Dravograd uspelo pripeljati tudi znane glasbenike

Za Lovra smo skupaj stopili tudi številni prijatelji koncerta in odlični glasbeniki, ki so se v ta namen odpovedali honorarju in z veseljem nastopili pred množico navdušenih obiskovalcev v Dvorani Špic D.

Članice društva kmetic so poskrbele za pogostitev na koncertu

Z nami so bili; Dejan Vunjak, ansambel Rosa, Zeme, Banovšek, Spev, Poskok, Škorpijoni, Modrijani, Danaja Grebenc, Trio Rudija Breznika, Simon Žganec z vokalno skupino z Ojstrice, učenci Glasbene šole Banovšek, Kimperk Teater, Družina Breznik in Lovrova teta Andreja Pungartnik.

Dejan Vunjak je v dvorano vnesel posebno energijo, z njim je legendarne Brendijeve hite prepevala cela dvorana

Ravno pester nabor različnih nastopajočih, ki jih je v Dravograd pripeljal eden od pobudnikov koncerta Rudi Breznik, pa je obiskovalce od blizu in daleč, ne le iz Slovenije ampak tudi iz sosednje Avstrije in Italije prepričal, da so se nam pridružili in s tem pomagali pomoči potrebnemu Lovru in njegovi družini.

Zaradi Danaje so se koncerta udeležili tudi ljubitelji narodno zabavne glasbe z Južne Tirolske

Ob tej priložnosti je obiskovalec Günther Mair iz Schenna (Južna Tirolska) povedal: “Koncert je bil čudovit, želela sva videti Danajo v živo, kajti ona je prava mala legenda. Ko sem videl seznam nastopajočih, sva z ženo vedela, da tega enostavno ne smeva zamuditi, poznava namreč tudi ostale nastopajoče kot npr. Ansambel Banovšek, Trio Rudija Breznika in Modrijane, tako da sva preživela celoten vikend v Sloveniji. Danaja je izjemna, toliko odlične glasbe, kot je premore, je preprosto fantastično, vidi se, da igra s srcem.”

Skupaj s Spevovci so prepevali Slakove viže prav vsi obiskovalci

Z vabilom na koncert z dobrodelno noto pa smo prepričali tudi oba koroška poslanca, Jožeta Lenarta in Janija Prednika ter mnoge župane in podžupane, ki so z udeležbo pokazali, da jima je mar, da imajo posluh za sočloveka in so pripravljena pomagati in ponuditi roko tudi v takšnih primerih kot je ta.

Lovro v družbi poslancev, županov, županje in podžupana.

Prijatelji koncerta: Občina Dravograd – generalni pokrovitelj, PGD Dravograd, Dravit Dravograd, Trio Rudija Breznika, Anika Popič, Društvo kmetic Dravograd, Janja Širnik, Sazas, Čebelarstvo Žvikart Vuzenica, Sonja Večko, Nika Rebernik, Turistična kmetija Plaznik, Kristina Adamič, Koroška televizija Dravograd, Davidov Hram, JKP Dravograd, Baja – Barbara Grabner s.p., Cvetličarna Mira, Koroški radio, Grafika BL3K, Turistična kmetija Bimar, Koroška kmetijsko – gozdarska zadruga z.b.o., Foto Anka Hancam, Snemanje zvočnih in video zapisov Aljaž Uršej s.p., VipFoto Primož Cafuta, Ivo Rebrec, Milan Rebrec, Anica Cigula, Moč dotika, lepota in osebna rast, poslovno svetovanje Kristina Orter s.p., Koroška regionalna televizija, TV Uršlja. Za vrhunsko ozvočenje je poskrbelo podjetje Audio Repec, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

Velik pečat v celotni zgodbi so pustili tudi gasilci in gasilke PGD Dravograd, s predsednikom Tilnom Čerujem

 

Vedno dobrodelna in pripravljena prisluhniti sočloveku je tudi družina Breznik iz Pameč

Video prispevek Koroške televizije Dravograd, ki je nam in Lovru ves čas priprav na koncert stala trdno ob strani. Hvala. 

Hvala vsem in vsakemu posebej, da ste prispevali svoj del v mozaik še k eni srčni zgodbi. Veseli bomo, če boste Lovru namenili še kakšen evro, zamašek ali kilogram papirja. Ostanimo dobrodelni in pomagajmo, če in dokler lahko. 

Dobrodelna akcija za Lovra – lokacije za oddajo papirja in zamaškov

 

Dogodki