Search
Close this search box.

FOTO: Dvorana Špic D še nikoli ni bila tako polna

Z akcijo “Pomagajmo Lovru” smo začeli 14. 11. 2018, ko smo na pobudo Lovrovih staršev prvič objavili prispevek o Lovru, z namenom, da družini pomagamo zbrati sredstva za osnovne življenjske potrebščine, ki jih Lovro potrebuje vsak dan in za dodatne terapije ter obnovo oz. prilagoditev hiše Lovru, ki je zaradi njegove bolezni nujno potrebna. Danes smo zanj v Dravogradu organizirali Dobrodelni koncert s srcem in glasbo za Lovra, ki se ga je udeležilo rekordno število srčnih ljudi z vseh koncev Slovenije in tudi iz sosednje Avstrije.

FOTO: Aljaž Uršej Photography

Čeprav v uredništvu Koroških novic nismo imeli veliko predhodnih izkušenj z vodenjem takšne akcije, niti nismo pričakovali, da bo ena objava prispevka, v smislu pomagajmo malemu Lovru, prerasla v tako obsežno akcijo, ki so se ji pridružili posamezniki s celotne Slovenije, ne le Korošci, lahko glede na zbrana sredstva in dosežene rezultate rečemo, da nam je uspelo.

FOTO: Aljaž Uršej Photography

Veseli nas dejstvo, da Korošci znamo in zmoremo, če je to potrebno, stopiti skupaj, če lahko tako rečem, Korošci lahko premikamo celo gore.

FOTO: Aljaž Uršej Photography

Seveda, pa teh rezultatov ne bi bilo, brez nesebičnih ljudi, ki so združili moči in stopili skupaj za Lovra. Med prvimi gre zahvala PGD Dravograd, naj omenimo, da je bil prvi, ki se je odzval na prispevek ravno njihov predsednik Tilen Čeru, ki je v imenu dravograjskih gasilcev ponudil pomoč na vseh področjih.

Foto: VipFoto

Že v naslednjih dneh je spet sledil Tilnov klic: “Kaj pa, če bi organizirali koncert, klical me je Rudi Breznik in sva se pogovarjala, da naredimo koncert za Lovra.” Nismo dolgo oklevali, sledil je prvi sestanek, na katerem se je nam pridružil tudi direktor Dravita, Žare Tomšič, takoj smo dobili tudi podporo Občine Dravograd, ki je finančno podprla večinski del koncerta in začeli smo z delom.

Foto: VipFoto

Porazdelili smo si zadolžitve, se do koncerta še nekajkrat sestali, v organizacijski odbor smo povabili humanitarko Aniko Popič, na pomoč so nam priskočile tudi članice društva kmetic Dravograd, Janja Širnik in še nekateri posamezniki, donatorji …

FOTO: Aljaž Uršej Photography

Skratka koncert smo izpeljali več kot odlično, pa čeprav komaj dva meseca po prvem srečanju, ampak ob podpori dobrih in srčnih ljudi, ob pomoči odličnih glasbenikov, med drugim so bili z nami Modrijani, Spev, Dejan Vunjak, Škorpijoni, Rosa, Zeme, družina Breznik …, je nam uspelo tudi to, da smo napolnili dvorano Špic D do zadnjega kotička, v njej se je danes s srcem za Lovra zbralo več kot 1.500 ljudi. Naj omenimo, da bi lahko organizirali vsaj še dva takšna koncerta glede na odziv glasbenikov, ki so bili pripravljeni na njem nastopiti in se za Lovra odpovedati honorarju.

FOTO: Aljaž Uršej Photography

Hvala vsem, ki ste bili  danes s srcem in glasbo z nami v Dravogradu, naj omenimo, da moramo zbranemu znesku 16. 228 evrov prišteti še del, ki ste ga posamezniki danes izročili družini Voglič osebno, tako da smo skupaj zbrali 16.638 evrov. Hvala, več o koncertu, donatorjih, izjavah gostov pa v naslednjih dneh.

FOTO: Aljaž Uršej Photography

Dogodki