Search
Close this search box.

V Slovenj Gradec prihaja filmska šola

V Slovenj Gradec prihaja filmska šola.

Že več kot dve leti ustvarjalci festivala animiranega filma Zebra in filmskega festivala SHOTS prirejajo filmske delavnice, ki so namenjene različnim ciljnim skupinam. Tako so v dveh letih izvajali delavnice za predšolske otroke, šolsko mladino, dijake srednjih šol ter za mlade brezposelne. Na ta način želijo filmsko kulturo približati vsem omenjenim generacijam, saj verjamejo, da področje filmske kulture ni rezervirano le za državno centralna urbana mestna središča, temveč je njeno prisotnost potrebno prepoznati tudi v manjših ruralnih mestih, kjer lahko filmska kultura pomembno vpliva na celovit razvoj tako samega mesta kot celotne regije.

Filmska kultura pomembno vpliva na celovit razvoj tako samega mesta kot celotne regije.

Mentorji Maša Flogie, Jernej Kovač Myint in Tomo Novosel vabijo k vpisu v filmsko šolo otroke in mladostnike med 8. in 14. letom starosti. Vabijo vse mlade kreativce in kreativke, ki imajo radi risanje, fotografiranje, ustvarjanje zgodb, snemanje, gledanje filmov in risank ter izmišljevanje zgodb. Filmska šola bo potekala 5 mesecev, od februarja do junija, trikrat na mesec po dve šolski uri v Slovenj Gradcu, končni izdelek pa bo festivalski film. Maša Flogie nam je povedala, da je “filmska šola prav tako pomembna kot glasbena šola, ki omogoča otrokom razvoj pomembnih potencialov za njegov razcvet.” 

K vpisu v filmsko šolo vabijo otroke in mladostnike med 8. in 14. letom starosti.

Mentorji opozarjajo, da je razpisano število mest majhno, saj si želijo, da bi z majhno skupino ustvarili varno in kreativno okolje, saj bodo lahko na ta način upoštevali individualne želje prav vsakega učenca oziroma učenke.  

Program filmske šole so zastavili tako, da se bodo učenci in učenke spoznali s filmskim jezikom in profesionalno filmsko opremo, razvojem scenarija, likov in zgodbe. “Filmski svet jih bo zapeljal vse od ilustracije, fotografije, snemanja in kreiranja zgodb. Vsi udeleženci filmske šole bodo ob koncu šolanja opremljeni z znanjem, kako ustvariti samostojen avdio-vizualni izdelek kot zaključni izdelek pa bodo skupaj z mentorji posneli festivalski film.” je dodala Maša.

Mentorji Maša Flogie, Jernej Kovač Myint in Tomo Novosel vabijo k vpisu v filmsko šolo otroke in mladostnike med 8. in 14. letom starosti.  Prijave zbirajo do 15. 1. 2020 na info@shots.si ali na telefonsko številko 040 830 956. Prav tako so na tej številki dosegljivi za vse dodatne informacije. Cena filmske šole je 40 € na mesec.

Dogodki