Search
Close this search box.

Pomemben dan za Korošce. Vlada je potrdila Zakon o poroštvu za gradnjo 3. razvojne osi

Iz Ljubljane so sporočili novico, da je Vlada Republike Slovenije sprejela težko pričakovani Zakon o poroštvu za gradnjo 3. razvojne osi med Velenjem in Slovenj Gradcem, na katerega smo Korošci čakali (pre)dolgo. Zdaj je na vrsti še Državni zbor.

Naj spomnimo, da je bil za organizatorje za izvedbo protesta v Ljubljani ključen podatek o sprejemu poroštvenega zakona s strani Vlade Republike Slovenije. Prejšnji teden so namreč dejali, da če bo vlada do 17. oktobra 2019 potrdila vsebino t. i. poroštvenega zakona za 3. razvojno os, bo pripravljalni odbor protest zamrznil, do končne odločitve v Državnem zboru. Današnji odziv pripravljalnega odbor za organizacijo napovedanega protesta HOČ`MO PRVO LOPATO! v Ljubljani, ki ga sestavljajo predstavniki Mladinske iniciative za 3. razvojno os, koroške občine, Gospodarska zbornica Koroške ter Območne obrtno-podjetniške zbornice, so danes sporočili iz Mladinskega sveta Ravne na Koroškem, še čakamo.

“V zadnjem letu smo se na Koroškem poenotili in rezultat tega je, da je Vlada RS pravkar sprejela Zakon o poroštvu za gradnjo 3. razvojne osi med Velenjem in Slovenj Gradcem. Borba še ni končana, je pa narejen velik korak do realizacije. Vedno manj je skeptikov. Vedno manj je tistih, ki nas ne jemljejo resno in vedno manj je tistih, ki so se iz nas norčevali in metali polena pod noge. Gremo naprej,” pa je ob današnji novici na Facebook profilu zapisal koroški poslanec v DZ Jani Prednik.