šola

V slovenskih šolah v petek dan kulture nenasilja in strpnosti

Pristojni ministri so napovedali več aktivnosti za zagotavljanje varnega okolja v slovenskih šolah. Med drugim so izpostavili pripravo več zakonov s področja duševnega zdravja in administrativno razbremenitev centrov za socialno delo. V petek bo na šolah dan kulture nenasilja in strpnosti, je dejal minister za vzgojo in izobraževanje Darjo Felda.

Preberi »

Luka Dončić bo plačal pogrebe žrtev beograjskega streljanja

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je v četrtek prek družbenih omrežij sporočil, da ga je smrtonosen strelski napad na beograjski osnovni šoli, ki ga je izvedel 13-letni učenec, močno pretresel. Zato se je odločil, da bo kril stroške pogreba žrtev in plačal tudi za psihološko svetovanje družinam žrtev, sošolcem in prizadetemu osebju.

Preberi »

Po streljanju v Srbiji dva učenca še vedno v kritičnem stanju

Po strelskem napadu na osnovni šoli v središču Beograda, v katerem je v sredo 13-letni učenec ubil osem učencev in varnostnika, ranil pa šest otrok in učiteljico, sta dva ranjena učenca še vedno v kritičnem stanju, ostali pa so stabilni. Več tisoč Beograjčanov se je v sredo zvečer na spontanem shodu poklonilo žrtvam napada.

Preberi »

V Dravogradu podelili nagrade za najboljša likovna in literarna dela ter filme na temo “Naravne in druge nesreče –Pomoč potrebujemo vsi” (FOTO)

Uprava RS za zaščito in reševanje, Izpostava Slovenj Gradec, je organizirala prireditev ob razglasitvi rezultatov regijskega natečaja za najboljša likovna in literarna dela ter filme v šolskem letu 2022/2023, na temo »Naravne in druge nesreče – Pomoč potrebujemo vsi« s podelitvijo nagrad letošnjim nagrajencem natečaja. Prireditev je potekala danes, 12. aprila 2023, ob 11. uri v prostorih telovadnice Osnovne šole Neznanih talcev Dravograd.

Preberi »

Na avstrijskem Koroškem novi primeri groženj z bombo

Na avstrijskem Koroškem so danes znova zabeležili več groženj z bombo, med drugim v šolah. Gre za nadaljevanje niza primerov, ki so jih v tej avstrijski deželi zabeležili od prejšnjega torka, skupno jih je bilo doslej enajst, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Med drugim so grožnje v torek prejeli tudi na slovenski gimnaziji v Celovcu.

Preberi »

Na slovenski gimnaziji v Celovcu grožnja z bombo

Na slovenski gimnaziji v Celovcu so danes prejeli grožnjo z bombo. Grozilno sporočilo v slovenščini so odkrili na enem od stranišč. Po besedah tiskovne predstavnice policije so šolo evakuirali, vseh 500 dijakov pa so odpeljali v bližnjo športno dvorano, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Policija je šolo preiskala, a ni našla eksploziva.

Preberi »