Search
Close this search box.

šola

Pred šolarji devet dni prvomajskih počitnic

Za okoli 274.900 šolarjev je danes zadnji šolski dan pred prvomajskimi prazniki, ko bodo učenci in dijaki skupno prosti kar devet dni, ker je petek, 3. maja, dodaten pouka prost dan. V šolske klopi se bodo vrnili v ponedeljek, 6. maja. Marsikje za ta čas ponujajo bogat progam aktivnosti.

Preberi »

Najboljše darilo za vašo vzgojiteljico in učiteljico – uporabne ideje za vsak okus!

Bliža se konec šolskega leta in verjetno že razmišljate, kako se zahvaliti super učiteljici ali vzgojiteljici, ki je vaše otroke tako lepo vodila in navdihovala skozi vse te mesece. Učitelji so junaki, ki ne le učijo o zgodovini, matematiki in znanosti, ampak otroke tudi spodbujajo, motivirajo in jim stojijo ob strani skozi vse šolske izzive. Zakaj ne bi tega šolskega leta zaključili z iskreno zahvalo in darilom, ki bo učiteljici pokazalo, kako zelo cenite vse, kar je storila za vaše otroke?

Preberi »

Tudi nekatere Koroške šole bodo iz varnostnih razlogov zaklenile vrata

Po streljanju na eni od finskih osnovnih šol se je na enem od slovenskih javno dostopnih medijev pojavil komentar z grožnjo o podobnem dogodku tudi v Sloveniji. Policiji se dogodek zdi malo verjeten, a so slovenske šole vseeno pozvali k povečanju samozaščitnega ravnanja in k pozornosti, če bi kdorkoli opazil kaj nenavadnega.

Preberi »

Poslanci so sprejeli novelo Zakona o osnovni šoli, ki prinaša nekaj novosti

Poslanci so s 46 glasovi za in 24 glasovi proti sprejeli novelo Zakona o osnovni šoli. Ta prinaša številne novosti tako na področju učenja tujih jezikov, nacionalnega preverjanja znanja, razširjenega programa, izobraževanja na domu, izobraževanja učencev s posebnimi potrebami in izobraževanja učencev, katerih materni jezik ni slovenščina.

Preberi »