šola

Skupina staršev s Celjskega s pobudo za oceno ustavnosti o zaprtju šol in vrtcev

Skupina staršev s Celjskega je na ustavno sodišče vložila pobudo za začetek postopka za oceno ustavnosti oz. zakonitosti zaprtja osnovnih šol in vrtcev. Tako kot starši otrok s posebnimi potrebami namreč menijo, da zdajšnji predpisi posegajo v pravni položaj otrok in da šolanje na daljavo ni primeren in sorazmeren ukrep, so sporočili starši.

Preberi »

V avstrijskih šolah se obeta redno testiranje na novi koronavirus

Avstrija bo po odprtju šol, ki sicer zaradi slabe epidemiološke slike zaenkrat ostajajo zaprte, uvedla redno tedensko testiranje vseh učencev na novi koronavirus, je danes sporočil avstrijski šolski minister Heinz Fassmann. To je po njegovem edina rešitev, da prebrodijo težko fazo, ki jih še čaka, preden bodo precepili zadosten delež prebivalstva.

Preberi »

Prva triada se po besedah ministrice v šole morda vrača 11. januarja

Epidemiološke razmere še ne dopuščajo sproščanja ukrepov. To žal pomeni, da se prihodnji teden šolarji prve triade še ne bodo vrnili v šolske klopi. Vlada je pri oceni razmer in odločitvi upoštevala tako trenutne razmere kot odločitve držav z veliko boljšo epidemiološko sliko, je na današnji novinarski konferenci pojasnil vladni govorec Jelko Kacin. Ministrica Simona Kustec pa je dodala, da se bo prva triada v šolske klopi morda vrnila 11. januarja.

Preberi »

Kacin: Za silvestrovo dovoljeno prehajanje občinskih meja, prihodnji teden v šole le otroci s posebnimi potrebami

Na silvestrovo od poldneva pa do 1. januarja do 20. ure bo dovoljeno prehajanje občinskih meja. Prepoved gibanja v nočnem času in druženja na prostem ostaja, je za TV Slovenija povedal vladni govorec Jelko Kacin. Prihodnji teden se v šolo vračajo otroci s posebnimi potrebami, množične vrnitve v šole pa splošna epidemiološka situacija ne omogoča.

Preberi »

Ravnatelji z MIZŠ pripravili načrt vračanja otrok v šolo, do 20. januarja v klopeh vsi osnovnošolci

Po načrtu, ki ga je pripravilo 12 ravnateljev v sodelovanju z ministrstvom za izobraževanje, bi se prihodnjo sredo, 6. januarja, v šole vrnili učenci prve triade, 13. januarja otroci do 5. razreda, še teden dni kasneje pa vsi ostali osnovnošolci, je poročal POP TV. A končno besedo o tem bo imela vlada, ki naj bi o tem odločala prav v sredo.

Preberi »

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun