Search
Close this search box.

Zakaj otroka vpisati v glasbeno šolo boste izvedeli na dnevu odprtih vrat Glasbene šole Slovenj Gradec

Večna dilema staršev - zakaj vpisati otroka v glasbeno šolo. Glasbena šola nudi otroku celostni razvoj po vertikali navzgor. Od začetkov, kjer se otroci spoznavajo z glasbo do profesionalne poti, kjer se mladostnik prične lahko profesionalno ukvarjati z glasbo.

Otrok pri vpisu v glasbeno šolo začne spoznavati nove izkušnje in glasbeno potovanje je lahko navdihujoča ter izpolnjujoča izkušnja. Pri otrocih, ki so del tega procesa, je lahko opaziti številne sposobnosti, kar jih pri drugih dejavnostih ni zaznati. Igranje na glasbila zahteva motorično usklajenost, kar pripomore k razvoju fine motorike ter koordinacije rok in oči. Redna vadba glasbila spodbuja samodisciplino, vztrajnost in odgovornost pri otroku. Otroka spodbuja k sodelovanju in timskemu delu, katerega pridobi pri igranju v orkestrih, ansamblih in komornih skupinah.

Glasba je močno sredstvo za izražanje čustev. Otrok razvija svojo čustveno inteligenco in sposobnost izražanja občutkov skozi glasbo. Omogoča in spodbuja kreativnost in inovativno razmišljanje, saj otrok lahko išče nove načine izražanja in interpretacijo glasbe. Nenazadnje glasba nudi otroku  užitek in zadovoljstvo, kar spodbuja njihov ustvarjalni proces.

Glasba pozitivno vpliva na kognitivni razvoj otroka, vključno s spominom, koncentracijo in matematičnimi sposobnostmi, kar je v današnjem hitrem življenjskem tempu  zelo pomembno.

Seveda so pri vsem tem zelo pomembni starši, ki poleg učiteljev pomagajo motivirati svoje otroke v trenutkih, ko jih otroci potrebujejo.

Na Glasbeni šoli Slovenj Gradec dajejo velik poudarek na otroke stare 5 in 6 let, zato imajo oddelke za predšolsko glasbeno vzgojo in glasbeno pripravnico. Tekom učnih ur so zajete glasbene dejavnosti (izvajanje, poslušanje,  ustvarjanje, glasbena znanja).

Otroci  skozi igro in petje razvijajo  glasbene sposobnosti in usvajajo osnovne informacije, zaradi katerih se lažje odločijo za vpis k pouku glasbila. Poleg razvijanja sposobnosti in znanj, otroke že uvajamo v glasbeni zapis. Otroci  se privajajo na doživljajsko in zbrano poslušanje. Ustvarjajo izmišljarije s petjem in glasbili, pevske in inštrumentalne izmišljarije, ob petju in poslušanju se pogosto izražajo z gibno-plesnim sporočanjem.

Skupinske glasbene aktivnosti pomagajo otroku razvijati socialne veščine, sodelovanje in timsko delo. Predšolska glasbena vzgoja in glasbena pripravnica sta ključna koraka na otrokovi poti v svet glasbe, omogočata intenzivnejši in bolj sistematičen pristop do glasbene vzgoje. Otrok skozi igro razvija glasbene sposobnosti in usvaja osnovne informacije. Pouk predšolske glasbene vzgoje in glasbene pripravnice nudi otroku glasbeno in širšo estetsko vzgojo. Otrok oblikuje skozi glasbeno literaturo in različne glasbene aktivnosti, ki zaradi svoje kompleksnosti omogočajo povezavo s področji zunaj glasbe, odnos do glasbe in umetnosti sploh. S spodbujanjem glasbenega razvoja otrok lahko starši in učitelji veliko prispevajo k celostnemu razvoju otroka, kar mu bo koristilo v vseh vidikih življenja.

Glasbena šola Slovenj Gradec je zagotovo pravo mesto, kjer si bo vaš otrok lahko nabiral svoje prve glasbene izkušnje in se srečal z vsem, kar glasba ponuja. Zato ne odlašajte in vpišite svojega otroka v glasbeno šolo že v naslednjem šolskem letu. Še pred tem pa vas vabijo, da jih obiščete ob dnevu odprtih vrat, ki ga za vas pripravljajo 30. maja 2024, od 16. ure naprej.

Vse o glasbeni šoli, vpisu in vse ostale informacije boste našli na njihovi spletni strani.

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
Večna dilema staršev - zakaj vpisati otroka v glasbeno šolo. Glasbena šola nudi otroku celostni razvoj po vertikali navzgor. Od začetkov, kjer se otroci spoznavajo z glasbo do profesionalne poti, kjer se mladostnik prične lahko profesionalno ukvarjati z glasbo.