glasba

V Portorožu 40. izdaja igrivih in priljubljenih Melodij morja in sonca, na odru tudi Korošica

Festival Melodije morja in sonca po lanski prestavitvi zaradi epidemioloških razmer letos obeležuje 40. izdajo. Ob Mariu Galuniču bo gostiteljica večera Lorella Flego, ki je za STA zapisala, da festivalu privošči še mnogo let, želi pa si, da “bi še naprej ostal tako igriv in priljubljen, da bi znal premostiti vse ovire in vedno najti prave ljudi”.

Preberi »

VIDEO: Poskočni z novim pevcem izdali svežo skladbo

S svežo močjo Korošca Dejana Goloba so priljubljeni Poskočni muzikanti dobili novo energijo in vso pozornost usmerili v ustvarjanje ter izvajanje glasbe. Včeraj so izdali novo skladbo z naslovom Usojena, ki je med poslušalci že zdaj zelo dobro sprejeta.

Preberi »

Danaja in Gašper skupaj posnela nov videospot

Aprila je luč sveta zagledal prvenec Gašperja Štajnarja, na katerem je tudi pesem, ki jo je posnel v duetu z mlado Korošico Danajo Grebenc. Tokrat pa sta Danaja In Gašper ponovno združila moči in za omenjeno pesem posnela še videospot.

Preberi »

Novi uspehi mladih tolkalcev zasebne glasbene šole Muta

V prostorih Glasbene šole Muta je bilo 9. in 10. junija pestro, razgibano, predvsem pa glasno, saj je tam potekalo 1. Mednarodno tolkalsko tekmovanje BOLERO, ki se ga je udeležilo več kot 100 glasbenikov – tekmovalcev, profesorjev in korepetitorjev iz cele Slovenije, Avstrije in Poljske. Mladi tolkalci glasbene šole Muta so na tekmovanju dosegli zavidljive rezultate.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.