glasba

Sarajevska kriminalna skupina načrtovala napad na slovensko pevko Senidah

Kriminalna skupina Admirja Arnautovića, sicer glasbenega menedžerja, je v prestolnici Bosne in Hercegovine načrtovala napad na slovensko pevko Senido Hajdarpašić z umetniškim imenom Senidah, po pisanju sarajevskega portala Raport.ba razkriva poročilo sarajevske policije. Pevko so želeli pretepsti ali politi s kislino.

Preberi »

Okrogla obletnica božične klasike White Cristmas

Pesem White Christmas (Beli božič), ki jo poje Bing Crosby, velja za najbolje prodajani singel na svetu. Sentimentalna božična klasika, ki jo je ameriški skladatelj ruskega rodu Irving Berlin ustvaril v topli Kaliforniji, v sebi skriva zanimivo zgodovino.

Preberi »

Umrl znani hrvaški pevec Massimo Savić

V 61. letu starosti je umrl znani hrvaški pevec Massimo Savić, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Novico o smrti je na njegovi uradni Facebook strani sporočila njegova družina. Umrl je v bolnišnici Vinograd, kjer se je zdravil zaradi raka na pljučih.

Preberi »

Poslovil se je član skupine Faraoni Enzo Hrovatin

Umrl je pevec in kitarist skupine Faraoni Enzo Hrovatin, avtor in izvajalec številnih zimzelenih uspešnic, s katerimi so Faraoni večkrat slavili na festivalu Melodije morja in sonca. Med njimi so Solinar, Ti znaš, Mi ljudje smo kot morje in številne druge, na spletni strani poročajo Primorske novice.

Preberi »