Search
Close this search box.

Večer ljubiteljske kulture v Mežiški dolini

Vabljeni na medgeneracijski ustvarjalni dogodek.

V torek, 11. junija 2024, ob 18. uri vas vabijo pred Narodni dom Mežica na Večer ljubiteljske kulture v Mežiški dolini, kjer se bodo predstavila društva, skupine ter posamezniki iz različnih področij ljubiteljske kulture.

Dogodek v organizaciji Narodnega doma Mežica in Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti OI Ravne bo potekal v sklopu vseslovenske akcije Tedni ljubiteljske kulture, ki je namenjena podpori ustvarjalcev in promociji ljubiteljske kulture po vsej Sloveniji.

Osrednja tema letošnjih Tednov ljubiteljske kulture je Medgeneracijsko ustvarjalni. S to tematiko želijo izpostaviti, da se na področje ljubiteljske kulturne ustvarjalnosti vključujejo vse generacije ljudi, skupaj ali posamezno. Ljubiteljska kultura je zato vključujoča in odprta za vsakogar, ljubitelji pa veseli in ustvarjalni ljudje, ne glede na njihovo starost ali poreklo.

Medgeneracijsko obarvan bo tudi program. Nastopili bodo: OPZ IN MPZ OŠ Mežica, Dobrovoljčki, Folklorna skupina Črički, Zimski kosci, Lucija Mirkac, Folklorna skupina Holmec, Mešani pevski zbor Markovič-Kristl Mato, Harmonikarski orkester KD Prežihov Voranc ter Mežiški knapi.
Program bo povezovala Hedvika Gorenšek.

Lepo vabljeni, da se nam pridružite na tem čudovitem večeru, ki bo poln ustvarjalnosti, radosti in kulturnega povezovanja. Pridite in podprite ljubiteljske ustvarjalce ter uživajte v bogatem kulturnem programu pred Narodnim domom Mežica!

Vir: JSKD Slovenije, Območna izpostava Ravne na Koroškem

Vabljeni na medgeneracijski ustvarjalni dogodek.