Search
Close this search box.

FOTO: NIČ proti VEČnosti – razstava o glasbeni poti Andreja Šifrerja gostuje v Dravogradu

V sredo, 22. maja , je v cerkvi sv. Vida v Dravogradu potekalo odprtje razstave o glasbeni poti našega legendarnega glasbenika Andreja Šifrerja z naslovom NIČ proti VEČnosti.

Andrej Šifrer je 70. rojstni dan izkoristil za pogled nazaj po svoji bogati glasbeni karieri. Razstava z naslovom 70 let – NIČ proti VEČnosti se je po lanski premierni postavitvi v Kranju zdaj ustavila še v Dravogradu in bo do konca julija na ogled v Infopisarni v Dravogradu.

Gre za gostujočo razstavo Gorenjskega muzeja, ki jo je pripravil že pred časom ob 70. osebnem Andrejevem jubileju. Razstavo sta pripravili avtorici dr. Ana Vrtovec Beno in Tjaša Šoštarič.

Pod okriljem JZ Dravit in JSKD OI Dravograd so razstavo pripeljali na ogled tudi v Dravograd. Dr. Ana Vrtovec Beno je pomagala pri razporeditvi in postavitvi razstave, prav tako je na odprtju predstavila kako je do razstave prišlo in kako je nastajala. Po sami razstavi pa je obiskovalce popeljal Andrej Šifrer.

Seveda je v njegovi bogati glasbeni karieri nastalo precej neverjetnih zgodb, katerim so prisluhnili, pa tudi precej anekdot. Andrej Šifrer ni samo vrhunski glasbenik ampak je tudi odličen pripovedovalec, no pred kratkim pa je celo izdal tudi svojo prvo knjigo z naslovom Volkovi.

Razstava bo na ogled v delovnem času Infopisarne vse do konca meseca julija, izven delovnega časa pa si jo lahko ogledate po predhodnem dogovoru.

Besedilo: Robert Preglau, Vodja OI JSKD Dravograd

Fotogalerija

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
V sredo, 22. maja , je v cerkvi sv. Vida v Dravogradu potekalo odprtje razstave o glasbeni poti našega legendarnega glasbenika Andreja Šifrerja z naslovom NIČ proti VEČnosti.