otroci

Varuh človekovih pravic išče kandidate za zagovornike otrok

Varuh človekovih pravic v oktobru in novembru načrtuje novo usposabljanje kandidatov za zagovornike otrok z območja celotne Slovenije. Prijave sprejemajo do 12. septembra. Uvodni vikend izobraževanja bo predvidoma 1. in 2. oktobra v Ljubljani. Delo zagovornika je prostovoljno in ne predstavlja delovnega razmerja.

Preberi »

Na Leše spet prihajajo pravljična bitja in nepozabna doživetja za najmlajše

“Sredi Koroške, natančneje nad Prevaljami, se skriva majhna pravljična vasica, obdana z gorami in posejana z leskami. Po razgibanih travnikih se podijo veličastni pegasti konji, za leskami se skrivajo čarodejke in nebo v sončnih dnevih preletavajo leški orli, ki imajo svoje kraljevsko gnezdo skrito nekje na Volinjaku, 886 m visokem hribu, ki se dviga nad Lešami. Tam domujejo tudi vilinske žal žene, starodavne zdravilke in vaške svetovalke.

Ne boste verjeli, na Lešah najdemo celo velikane ajde, ki Lešanarjem, potomcem starodavnih poljedelcev Leškirjev, še danes pomagajo pri različnih opravilih – seveda v zameno za kos najbolj lešnikaste torte Leškirke,” so zapisali organizatorji pravljične vasi.

Preberi »

Hofer petič zapored podprl inkluzivni tabor za otroke v Sloveniji

Pri podjetju HOFER v okviru iniciative Danes za jutri z donacijo v vrednosti 5000 evrov že peto leto zapored podpirajo Zavod Gibaj in zmagaj. Poletni inkluzivni tabor zdravega načina življenja na področju prehrane, gibanja, samopodobe in krepitve družbene interakcije na Rogli poteka med 4. in 10. julijem, organizatorji pa so tudi letos s pomočjo donacij 15 otrokom iz socialno ogroženih družin omogočili brezplačno udeležbo na taboru.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.