otroci

Ob mednarodnem dnevu opozorila na bolečino zlorabljenih otrok

Danes je mednarodni dan otrok, žrtev nasilja. Namen tega dne je opozoriti na bolečino, ki jo trpijo otroci, ki so žrtve telesne, duševne in čustvene zlorabe. Ta dan potrjuje zavezanost Združenih narodov (ZN) k zaščiti otrokovih pravic, je zapisano na njihovi spletni strani.

Preberi »

Celjska mednarodna fakulteta za družbene in poslovne študije razvija inovativno računalniško igro za otroke

Na Mednarodni fakulteti za družbene in poslovne študije v Celju v sodelovanju s partnerji razvijajo inovativno računalniško igro za otroke, namenjeno krepitvi ključnih podjetniških kompetenc in razvijanju podjetniške miselnosti pri otrocih. Triletni projekt Mali veliki podjetniki, ki ga bodo sklenili avgusta, je usmerjen v učenje podjetnosti.

Preberi »

Otroka rešili pred utopitvijo v notranjem bazenu

V notranjem bazenu Term Čatež se je v nedeljo utapljal otrok. Še pravočasno so ga rešili iz vode, mu nudili prvo pomoč, reševalcem pa ga je uspelo stabilizirati, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto in iz Term Čatež.

Preberi »

Za otroke s težavami v odraščanju 22 socialnovarstvenih programov

Pred današnjim dnevom kulture nenasilja in strpnosti v slovenskih šolah je ministrstvo za delo objavilo, kaj centri za socialno delo (CSD) nudijo otrokom in mladostnikom, ter predstavilo programe v podporo družini, socialnovarstvene programe, krizne centre in programe v podporo družinam. Za otroke s težavami je 22 socialnovarstvenih programov.

Preberi »

Dogodki