Search
Close this search box.

Vreme: Preko vikenda precej oblačno in deževno

Preko vikenda lahko pričakujemo precej deževno in oblačno vreme.

Danes, 6. januarja 2024, bo po Sloveniji oblačno in deževno, v Zgornjesavski dolini bo snežilo. Ponoči se bo meja sneženja spuščala. Jutri bodo na vzhodu še padavine, drugod večinoma suho. Za Koroško obeti niso nič drugačni, tako danes kot jutri lahko pričakujemo precej oblačno vreme s padavinami.

Napoved za Slovenijo

Danes bo oblačno in deževno. Meja sneženja bo sprva visoko, le na območju Julijskih Alp in zahodnih Karavank bo snežilo do dolin. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 13, v alpskih dolinah malo nad 0 °C.

Proti večeru in ponoči se bo od severa hladilo, meja sneženja se bo spuščala. Pihati bo začel severovzhodni veter, na Primorskem burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 6, na Primorskem do 9 °C.

Jutri bo oblačno, predvsem v vzhodni in južni Sloveniji se bodo še pojavljale padavine, meja sneženja bo na okoli 500 m nadmorske višine. Hladneje bo, pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem burja. Temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem okoli 11 °C.

Obeti

V ponedeljek bo oblačno. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. Jutranje temperature bodo marsikje pod lediščem. V torek bo še vedno oblačno s severovzhodnikom in burjo na Primorskem. Še hladneje bo.

Vremenska slika

Nad severnim Sredozemljem je ciklonsko območje, vremenska fronta sega od osrednje Italije preko naših krajev naprej proti vzhodni Evropi. Z južnimi vetrovi k nam doteka dokaj topel in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo oblačno in deževno. Na območju Alp bo ponekod snežilo do dolin, proti večeru se bo v krajih vzhodno od nas meja sneženja spuščala. Ob severnem Jadranu bo večji del dneva pihal jugo, proti večeru pa bo zapihala burja.

Jutri bo oblačno, v sosednjih pokrajinah Madžarske in v notranjosti Hrvaške bodo še padavine, ponekod bo tudi po nižinah rahlo snežilo. Pihal bo severovzhodni veter, ob severnem Jadranu burja.

Vir: ARSO

Dogodki

Preko vikenda lahko pričakujemo precej deževno in oblačno vreme.