film

Robert De Niro pri 79 letih sedmič postal oče

Ameriški filmski igralec Robert De Niro je v intervjuju pred svojim novim filmom za kanadski medij ET Canada povedal, da je pri 79 letih postal oče sedmega otroka. Novico je po poročanju ameriških medijev sporočil med promocijo filma O mojem očetu, ki v ameriške kinodvorane prihaja v prihodnjih dneh.

Preberi »

Slovenka leta 2022 je igralka Milena Zupančič

Za Slovenko leta 2022 je revija Jana v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma danes razglasila Mileno Zupančič, eno najpomembnejših slovenskih igralk ter gledaliških in filmskih ustvarjalk dvajsetega stoletja in prvo žensko, ki je prejela Badjurovo nagrado za dosežke v filmu. Bralci revije so nagrajenko letos izbirali med enajstimi kandidatkami.

Preberi »

Letošnji Koff v Mežici z osmimi filmi in novim sloganom

Letošnja 11. izvedba Koroškega outdoor film festivala – Koff, ki bo drevi v Narodnem domu v Mežici, prinaša osem tujih filmov s pestrim naborom adrenalinskih aktivnosti v naravi. Projekcijam bo sledilo druženje, ki je po navedbah organizatorjev pomemben spremljevalec tega festivala, zato so zanj izbrali nov slogan: Koff ni kino, je dogodek.

Preberi »

Duše otoka z največ nominacijami na današnjo podelitev zlatih globusov

Združenje tujih dopisnikov Hollywooda bo v prenosu ameriške televizije NBC danes po krajevnem času 80. po vrsti podelilo filmske in televizijske nagrade zlati globus. Z največ nominacijami na podelitev prihaja irska črna komedija Duše otoka, ki bi lahko prejela osem kipcev, s šestimi nominacijami ji sledi znanstvena fantastika Vse povsod naenkrat.

Preberi »

Umrl snemalec številnih slovenskih filmov Ivo Belec

V 95. letu starosti je umrl direktor fotografije in snemalec Ivan Ivo Belec. Sodeloval je pri snemanju številnih slovenskih filmov, kot so Na svoji zemlji, Ne joči, Peter, Ne čakaj na maj, Vesna, Tistega lepega dne ter vsi trije filmi o Kekcu. Bil je dolgoletni sodelavec Televizije Slovenija, poroča MMC RTV Slovenija.

Preberi »