V zagrebškem živalskem vrtu dva leva okužena s koronavirusom

Okužbo z novim koronavirusom so v sredo potrdili pri dveh levih v zagrebškem živalskem vrtu, je potrdilo hrvaško ministrstvo za kmetijstvo. Leva Ayano in Lea je okužil njun skrbnik, so za hrvaške medije dejali v živalskem vrtu. Leva sta prvi živali, ki sta se okužili z novim koronavirusom v živalskem vrtu v Zagrebu.
lions-g2f99258e0_1920

Pri levih so pred nekaj dnevi ugotovili simptome okužbe, predvsem pri dihanju. Po testiranju so v sredo potrdili, da sta živali okuženi z novim koronavirusom ter da že okrevata, je za hrvaške medije potrdil direktor živalskega vrta Damir Skok. Kot je dodal, so poskrbeli, da leva ne bosta okužila drugih živali ali skrbnikov.

Skok je potrdil, da je živali okužil njun skrbnik, pri katerem so naknadno ugotovili, da je bil okužen. Potem so testirali tudi vse ostale živali, s katerimi je bil v stiku. Izide testiranj še čakajo.

Dodatno so poostrili tudi protokole pri oskrbi drugih živali. “Upamo, da bosta leva ostala edini živali v živalskem vrtu, okuženi z novim koronavirusom,” je Skok povedal po poročanju Jutarnjega lista. Direktor je spomnil, da je v nekaterih drugih živalskih vrtovih v svetu že bilo več primerov, da so ljudje okužili velike mačke.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.