Slovenj Gradec – mesto glasnik miru pripravljen pomagati beguncem

http://www.slovenjgradec.si/
http://www.slovenjgradec.si/

Ob vse večji humanitarni katastrofi v  bližnjevzhodnih in afriških državah je pri reševanju problema beguncev in zakonitih migrantov državi pripravljen pomagati tudi Slovenj Gradec, ki nosi naziv mesto glasnik miru Združenih narodov.

Župan Mestne občine Slovenj Gradec in generalni sekretar Mednarodne organizacije mest glasnikov miru Andrej Čas je  pripravljenost občine izrazil v pismu predsedniku vlade RS dr. Miru Cerarju. Predstavniki lokalnih skupnosti in nevladnih organizacij namreč ocenjujejo, da je begunska kriza v Evropi vse hujša in dobiva razsežnosti humanitarne katastrofe, evropska politika pa do problema bližnjevzhodnih in afriških migrantov ni povzela najustreznejših korakov. Reševanje situacije je tako prepuščeno državam samim, ki pa se že tako soočajo z ekonomsko krizo.

V MOSG menijo, da ob tako hudi humanitarni krizi države članice ne bi smele biti brezbrižne, kar bi moralo veljati tudi za Slovenijo kot humano, socialno, civilizirano in razumevajočo državo. Zaradi zavedanja odgovornosti vseh, ne le države, pač pa tudi lokalnih skupnosti, državljanov in humanitarnih organizacij, so v Slovenj Gradcu, ki nosi naziv mesto glasnik miru Združenih narodov, pripravljeni ponuditi pomoč in prevzeti aktivno vlogo pri sprejemu beguncev Sloveniji. S tem so seznanili Vlado RS, s svojim zgledom pa želijo k sodelovanju pritegniti tudi druge lokalne skupnosti.

O županovem predlogu ter načinu, obsegu in izvedbi pomoči, bo na svoji seji, 2. septembra, razpravljal tudi občinski svet MOSG.

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila