Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 5.9.2019

Iz Policijske uprave Celje so sporočili, da so včeraj na območju Policijske uprave Celje obravnavali 76 interventnih dogodkov. Od tega 35 s področja prometne varnosti, 20  s področja kriminalitete, 12 s področja javnega reda in miru ter nekaj z ostalih področij njihovega dela.

Posebej izstopajoča je bila nesreča v velenjskem rudniku, o kateri smo že poročali TUKAJ in TUKAJ.

Zloraba znamenj za pomoč in nevarnost – Žalec

Okoli 22.30 ure so bili obveščeni, da naj bi bilo v hotelu, na območju Policijske  postaje Žalec, v katerem je bila večja prireditev, nastavljeno eksplozivno  telo. Vse obiskovalce hotela, prireditve in zaposlene so evakuirali  ter  prostore  pregledali. Ugotovili so, da v hotelu oziroma njegovi bližini ni bilo eksplozivnega telesa in da je neznani storilec lažno sporočil, da grozi nevarnost. V omenjenem primeru zbirajo obvestila v smeri  suma storitve kaznivega dejanja Zloraba znamenj za pomoč in nevarnost.

V nadaljevanju še o preostalem včerajšnjem dogajanju

Ilegalni prestop državne meje – Rogatec

V jutranjih urah jih je predstavnik Slovenskih železnic obvestil, da je v Rogatcu na železniški postaji opazil tri osebe, za katere je posumil, da bi lahko bili ilegalni prebežniki. Policisti so na kraju ugotovili, da je dejansko šlo za tri državljane Iraka, ki so na nedovoljen način prestopili državno mejo. Vsi trije so zaprosili za azil.

Zaseg prepovedane droge – Braslovče

Na območju Braslovč so včeraj opravili hišno preiskavo pri 52-letnemu občanu. Našli in zasegli so par sadik konoplje, nekaj posušenih delcev konoplje in manjšo količino konopljine smole.

Vlom v vozilo – Zeče

V Zečah so obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec je iz denarnice v vozilu ukradel gotovino.

Tatvina telefona – Celje

V Celju so obravnavali tatvino telefona znamke Huawei. Storilec ga je ukradel iz garderobe ene od celjskih srednjih šol.

Poškodovanje vozila – Celje

V večernih urah so bili obveščeni še o poškodovanju vozila v Celju. Neznani  storilec je na vozilo znamke BMW, s trdim predmetom naredil več risov in lastniku povzročil za dobrih 3.000 € škode.

Zasega vozil – Ravne na Koroškem  in Arja vas

S področja cestnega prometa poročajo o dveh zasegih vozil. V Ravnah na
Koroškem so zasegli osebno vozilo 46-letnemu vozniku, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Iz istega razloga smo vozilo v Arji vasi zasegli 50-letnemu vozniku.

Poleg omenjenega so včeraj v Velenju obravnavali še tatvino kolesa, nekaj manjših tatvin v trgovinah ter več drugih zadev.

VIR: PU Celje

Dogodki