Delovna nesreča v Premogovniku Velenje: Poškodovanih je 11 rudarjev

FOTO: Aljaž Uršej

Po podatkih Uprave za zaščito in reševanje je danes, 4. 9. 2019, okoli 14.30 ure do delovne nesreče v Premogovniku Velenje, v kateri se je poškodovalo 11 rudarjev.

Kot še navajajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje, je do nesreče prišlo v jami Preloge. Posredovali pa so reševalci NMP Velenje, ki so poškodovane rudarje oskrbeli, prepeljali v ZD Velenje ter nadalje v celjsko bolnišnico. Obveščene so bile pristojne službe.

Dogodek so potrdili tudi na PU Celje. Po njihovih podatkih je poškodovanih 11 rudarjev, eden od njih huje, a ni v smrtni nevarnosti. Več podrobnosti bo znanih po končanem ogledu, so še sporočili s PU Celje.

Spletni portal Siol pa poroča, da je bilo pet rudarjev po informacijah premogovnika že izpuščeno v domačo oskrbo. Do nesreče naj bi prišlo zaradi mehanske okvare viseče dizel lokomotive, in sicer pri prevozu rudarjev na jamska delovišča v začetku današnje druge izmene. Ob okvari se je avtomatsko sprožila zasilna zavora. Ob tem je del kompozicije viseče lokomotive zanihal, pri čemer je prišlo do poškodb nekaterih zaposlenih pri prevozu, so sporočili iz Premogovnika Velenje, še navaja spletni portal Siol.

Po podatkih Siola, ki so jih pridobili iz Premogovnika Velenje, je bila o dogodku takoj obveščena tudi rudarska inšpekcija, ki opravlja raziskavo dogodka na kraju nesreče

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja