Korošica Kaja Završnik absolutna prvakinja na 2. Tekmovanju za nagrado Lojzeta Slaka, uspešni tudi ostali Korošci (FOTO)

Družina Slak in Društvo za ohranjanje Slakove glasbe že drugo leto zapored v Mirni Peči organizirata »Festival Slakove glasbe«, katerega namen je ohranjati pristno kulturo Mirnopeške doline in Slakovo glasbo. Letošnji festival še bolj pester in bogat, saj poteka dva dni. Včeraj, 5. 10. 2019, se je odvil osrednji del festivala, ko je potekalo Tekmovanje za nagrado Lojzeta Slaka in Slakov sejem, danes, 6. 10. 2019, pa sledi še slavnostni koncert.
72140982_2450751401646880_3831292084241825792_n
FOTO: Klemen Rošer

Včeraj, 5. 10. 2019, je v Mirni Peči na Dolenjskem, pod okriljem Društva za ohranjanje Slakove glasbe in družine Slak, potekalo drugo Tekmovanje za nagrado Lojzeta Slaka, na katerem je bila tokrat z igranjem na frajtonarico nepremagljiva Rošerjeva učenka, Kaja Završnik, ki je osvojila zlato priznanje, 1. mesto v skupini B in postala absolutna zmagovalka v disciplini diatonična harmonika ter absolutna zmagovalka izmed vseh disciplin (solo harmonika, komorne zasebne in vokalne zasedbe, za nagrado pa si je med drugim priigrala tudi Slakovo harmoniko. 

FOTO: Tina Kalajžič

Tekmovanje za nagrado Lojzeta Slaka, katerega je potekalo v treh kategorijah, in sicer: Solo diatonična harmonika (razdeljeno na podkategorije po starosti), Instrumentalne zasedbe in Pevske skupine, s štiriglasnim petjem, ki poustvarjajo slovensko ljudsko ali umetno pesem in so bile novost letošnjega tekmovanja. Hkrati pa so se organizatorji odločili, da bodo festivali od letos dalje potekali na vsake 2 leti. Naslednji festival bo tako leta 2021.

V sklopu Slakovega sejma je potekal sejem s stojnicami z izdelki Mirnopeške doline in širše okolice, bolšji sejem Slakovih izdelkov in organiziran ogled rojstnega kraja Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka ter ogled Muzeja Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka. Na Festivalu je poskrbljeno tudi za spremljevalni program, kjer se predstavljajo različni nastopajoči.

FOTO: Anika Martinerc

Iz Glasbene šole Rošer so poleg Kaje nastopili še:

  • Aljaž Bežan – bronasto priznanje
  • Danaja Grebenc – zlato priznanje in 2. mesto v skupini B
  • Urh Martinerc – bronasto priznanje
  • Matej Vrance – zlato priznanje in tretje mesto v skupini C
  • Tjaž Polanšek – zlato priznanje in prvo mesto v skupini C

Iz Glasbene šole Ravne sta pod mentorstvom Jožeta Mandla nastopila:

  • Nik Valenci – srebrno priznanje
  • Tadej Kobovc – Bronasto priznanje
Preberi še:  Minister Poklukar: Ne želimo si zapiranja javnega življenja, a obstaja realna grožnja

Glasbeno šolo Goličnik pa je med drugim zastopal tudi Črnjan Urh Štifter, ki je osvojil zlato priznanje, in sicer z drugim mestom v svoji kategoriji, samo za eno točko pa se mu je izmuznila zmaga.

FOTO: Robert Goličnik

Iskrene čestitke vsem tekmovalkam, tekmoavlcem in njihovim mentorjem.

Rezultati so objavljeni na podlagi informacij s strani mentorjev in staršev, fotografije smo objavili tiste, ki so jih nam poslali starši, udeleženci ali mentorji.

Dogodki

Prosta delovna mesta

Kaj bomo danes jedli?

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun