V tej občini pobuda, da bi nove turistične bone lahko koristili le cepljeni. Prav tako bi tiste, ki so zavihali rokave, nagradili s kuponi

Kot smo že poročali v zadnjih dneh se občine na različne načine lotevajo promocije cepljenja proti Covidu-19. Ena bolj intenzivno drugi manj. Tako je v Majšperku občinski svet ne seji med drugim razpravljal o predlogu, da bi vsakemu cepljenemu podarili kupon za deset evrov. Županja Darinka Fakin pa je naklonjena ideji, da bi bilo koriščenje novih turističnih bonov možno le za cepljene, poroča danes spletni portal Sobotainfo.

Županja Majšperka Darinka Fakin je po navedbah spletnega portala Sobotainfo zagovornica ideje, da bi nove turistične bone koristili le cepljeni. »Morda pa je to prava spodbuda. Vemo, da finančna spodbuda je vedno dobrodošla in ena izmed teh možnosti je prav gotovo tudi ta,« meni županja Majšperka.

»Po informacijah stroke, bi morala biti Slovenija precepljena osemdeset odstotkov, saj je ta delta bistveno bolj nalezljiva in seveda teh odstotkov ne bo enostavno doseči, zato se mi zdi prav, da takoj začnemo. Morda pa kdaj v prihodnosti bo potrebna tudi kakšna finančna spodbuda,« je za omenjeni portal povedala županja Majšperka Darinka Fakin.

Eden od tamkajšnjih občinskih svetnikov pa je na zadnji seji občinskega sveta predlagal, da bi občina tiste, ki se odločijo za cepljenje nagradila s kuponi za deset evrov, koristili pa bi jih lahko le v domači občini, a predlog ni bil izglasovan.

4 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
VERICA
VERICA
1 leto nazaj

Sramota,saj je jasno kakšne posledice pusti cepljenje zakaj se ne cepijo v prvi vrsti vsi zdravstveni delavci ce je to tako super in prav

Mirko
Mirko
1 leto nazaj

Najbolj žalostno je da je nekdo tako neintelegenten lahko župan ali svetnik.

Gregor
Gregor
1 leto nazaj

Mogoče je to njihov zadnji dopust 🤣

Alenka
Alenka
Reply to  Gregor
1 leto nazaj

A misliš na svoj zadnji dopust?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije