Search
Close this search box.

PP Slovenj Gradec: Policijsko poročilo od dne 25. 3. do 31. 3. 2024

Kaj se je dogajalo pretekli teden na območju Policijske postaje Slovenj Gradec?

PROMET:

V ponedeljek zvečer so dobili policisti obvestilo od občana iz Slovenj Gradca, da so na Cankarjevi ulici v Slovenj Gradcu nepravilno parkirana vozila. Policisti so na kraju ugotovili eno nepravilno parkirano vozilo in vozniku izrekli opozorilo.

V torek se je na policijski postaji Ravne na Koroškem oglasila sopotnica iz vozila ki je bila istega dne dopoldan kot sopotnica v osebnem avtomobilu udeležena v prometni nesreči na glavni cesti v naselju Mislinja, kjer je od zadaj v njun avtomobil trčila voznica drugega osebnega avtomobila. Zaradi bolečin je naknadno iskala zdravniško pomoč. Naknadno so opravili ogled kraja in udeleženih vozil, zoper drugo voznico, povzročiteljico prometne nesreče, pa sledi prekrškovni postopek

V četrtek zjutraj so policisti na glavni cesti, izven naselja Mislinjska Dobrava, obravnavali dve prometni nesreči. Pri prvi prometni nesreči je voznik osebnega vozila trčil v divjad ter mu je bilo izdano obvestilo o odstopu, v drugi pa je neznan voznik tovornega vozila zapeljal na levo smerno vozišče in s prikolico oplazil osebni avtomobil, s katerim ga je v tem času drug voznik pričel pravilno prehitevati. Po trčenju je povzročitelj odpeljal naprej s kraja nesreče. Policisti so opravili ogled kraja in pričeli z zbiranjem obvestil za njegovo izsleditev.

V soboto dopoldne so bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh kolesarjev, ki se je pripetila v petek popoldan v tunelu kolesarske proge v Hudi luknji. Ena izmed udeleženk je utrpela lažje telesne poškodbe. Opravili so ogled kraja, zoper drugega kolesarja in povzročitelja prometne nesreče pa sledi prekrškovni postopek. 

Poleg navedenih so bili obravnavali še dve prometni nesreči z materialno škodo, obveščeni pa so bili še o dveh z majhno materialno škodo.

JAVNI RED IN MIR: 

V sredo zvečer so policisti po naznanilu občana odšli na glavno avtobusno postajo v Slovenj Gradec, kjer je obležal neznan moški. Policisti so ugotovili, da je zaradi alkoholnega opoja obležal moški, za katerega je poskrbela reševalna ekipa.

V soboto dopoldan so bili obveščeni, da po Pamečah hodi neznan gol moški. Policisti so moškega izsledili, nakar je bil z reševalnim vozilom odpeljan v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, zoper njega pa sledi prekrškovni postopek.

KRIMINALITETA:

V ponedeljek so bili policisti obveščeni o kaznivem dejanju »ponarejanje denarja« in sicer je neznani storilec v trgovskem centru, v Slovenj Gradcu unovčil bankovec za 200 EUR, za katerega se je ugotovilo, da je ponarejen. Policisti so pričeli z zbiranjem obvestil zoper neznanega storilca.

V torek so bili policisti obravnavali kaznivo dejanje »poškodovanje tuje stvari« in sicer je neznani storilec med 22. 3. do 25. 3. 2024 s fizično silo namerno poškodoval kovinsko ograjo na igrišču pri Osnovni šoli na Selah. Policisti bodo o tem obvestili pristojno državno tožilstvo.

V sredo se je na Policijski postaji Slovenj Gradec zglasil občan iz Mežice in naznanil kaznivo dejanje »samovolje«. Policisti so v nadaljnjo obravnavo kaznivega dejanja le-to odstopili krajevno pristojnim policistom PP Ravne na Koroškem, kateri bodo zbrali vsa potrebna obvestila.

V sredo so policisti obravnavali kaznivo dejanje »spolnega nasilja nad osebo mlajšo od 15 let«. Osumljencu, ki je bil bližnji sorodnik žrtve, je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja, v nadaljevanju pa zoper njega pa sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

V nedeljo so policisti na območju PP Dravograd obravnavali kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe in sicer je mladoletnik iz balkona stanovanjskega bloka streljal z airsoft puško in pri tem poškodoval v nogo mimoidočega, ki je bil pri tem lahko telesno poškodovan. Policisti so mladoletniku airsoft puško zasegli, policisti PP Dravograd pa bodo zbrali dodatna obvestila in o tem obvestili pristojno državno tožilstvo.

OSTALO:

V ponedeljek se je občan iz Slovenj Gradca obrnil na policiste in sicer da je pred dnevi na območju Slovenj Gradca izgubil kontaktne ključe vozila RENAULT. V primeru najdbe ključev naj se obvesti policijo.  

V torek so policisti dobili obvestilo od občanke iz Podgorja, da po hišah hodi neznana ženska in prodaja čistila in vrečke. Ob prihodu policistov dotične ženske že ni bilo več na kraju.

V sredo zvečer so policisti odšli v Bukovsko vas, zaradi klica občana, da se na njegovem dvorišču nahaja neznan pes. Ugotovljeno je bilo, da občanu iz Bukovske vasi od doma ušel njegov pes, katerega je kasneje prevzel. Lasniku psa smo policisti izrekli opozorilo po Zakonu o zaščiti živali.

ZA KONEC:

Občanom, ki jih na cesti ali domovih obiščejo njim nepoznani ljudje, ter jim v prodajo ponujajo različne izdelke sumljive kakovosti in porekla, svetujejo, da od njih zahtevajo, da se identificirajo in so pozorni, koliko ljudi sodeluje pri prodaji, saj ugotavljajo, da pogosto en človek prodaja predmete, drugi člani združbe pa izvršujejo premoženjska kazniva dejanja (tatvine iz vozila na cesti ali tatvine iz stanovanj). Če kljub odklonitvi oseba ali osebe še zmeraj vztrajajo, so vsiljive ali celo nasilne, oziroma na zahtevo občanov ne zapustijo domov in poskušajo izvršiti kakšno drugo premoženjsko kaznivo dejanje, naj občani obvestijo policijo na številko 113 in si poskušajo zapomniti čim več podrobnosti, kot so opis osebe in vozila ter smer odhoda.

Vir: Matej Mori, višji policist I, vodja policijskega okoliša, PP Slovenj Gradec

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Kaj se je dogajalo pretekli teden na območju Policijske postaje Slovenj Gradec?