Search
Close this search box.

FOTO: Tekmovanje po novi Mladinski poti

Danes je na Ravnah na Koroškem potekalo 1. tekmovanje osnovnošolcev Mežiške doline po Mladinski poti Ravne na Koroškem, ki so jo v začetku aprila 2013 postavili prostovoljci Mladinskega sveta Ravne na Koroškem.

 

Tekmovanja se je udeležilo 42 učencev oz. 14 trojk, ki so ekipno tekmovale. Sprava so učenci opravili pisni del tekmovanja, ki je potekal na Gimnaziji Ravne na Koroškem, nato pa je sledil terenski del tekmovanja. Izhodišče terenskega dela je bil Muzej Ravne na Koroškem (na gradu), od koder so učenci nadaljevali pot po Mladinski poti Ravne na Koroškem.Tekmovanja so se udeležili učenci osnovnih šol Koroški jeklarji, Prežihovega Voranca in Črne na Koroškem.

Prvo mesto je dosegla 5. ekipa OŠ Koroški jeklarji , v sestavi Anže Šumah, Ana Beondič, Sašo Mravljak .

Drugo mesto je dosegla 3. ekipa OŠ Koroški jeklarji , v sestavi Katarina Štrekelj, Nika Skralovnik, Nuša Kranjc.

Tretje mesto pa je dosegla 6 . ekipa OŠ Koroški jeklarji , v sestavi Tija Topler, Vanessa Gruden, Marija Štriker.

Priznanja in knjižne nagrade sta prvim trem ekipam podelila predsednik MSR Aljaž Verhovnik in župan Občine Ravne na Koroškem mag. Tomaž Rožen. Mladinski svet Ravne na Koroškem (MSR) je slavnostno podelitev priznanj učencem, ki je potekala v Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika na Ravnah, izkoristil kot simbolično odprtje Mladinske poti. Predsednik MSR Aljaž Verhovnik je ob tej priložnosti čestital tekmovalcem in se zahvalil za udeležbo. Izrazil je željo, da bi to tekmovanje postalo tradicionalno ter da bi se ga v prihodnje udeležilo še več učencev.

Tekmovanje namreč spodbuja zavest otrok do Mežiške doline in Koroške, saj je tematika tekmovanja geografsko – zgodovinska. Ob tej priložnosti se je Verhovnik zahvalil tudi vsem donatorjem in sponzorjem, ki so omogočili postavitev poti, še posebej pa Občini Ravne na Koroškem. Zahvalo je podal tudi Koroškemu pokrajinskemu muzeju – muzej Ravne na Koroškem, ki je ves čas nudil strokovno pomoč pri pripravi vsebine na Mladinski poti Ravne na Koroškem.

Tekmovanje je organiziral MSR, strokovno komisijo za pripravo tekmovanja pa so tvorili profesorji Gimnazije Ravne na Koroškem iz vrst zgodovinarjev in geografov ter predstavnik Koroškega pokrajinskega muzeja. Zbrane sta nagovorila tudi župan Občine Ravne na Koroškem, mag. Tomaž Rožen , ki je izpostavil dobro sodelovanje med občino in Mladinskim svetom Ravne na Koroškem ter podprl tovrstne projekte. Prisotne je pozdravila tudi predsednica Mladinskega sveta Slovenije, Tea Jarc, ki je izpostavila pomen vključenosti mladih v sisteme odločanja na lokalni in državni ravni in s tem tako potrdila pomen Mladinskega sveta Ravne na Koroškem.

Naj spomnimo, da je Mladinska pot Ravne na Koroškem učno – rekreacijska pot, ki je namenjena vsem ljubiteljem narave, ki imajo radi rekreacijo, obenem pa si želijo izvedeti kaj novega o Ravnah na Koroškem. Namen poti je obuditi nekdanjo trim stezo, ki je Ravenčanom nekdaj pomenila njiho v vsakdan, bodisi za druženje, sprehode ali športna udejstvovanja. Mladinska pot ni le ena izmed trim stez, ampak je nekaj več zaradi dodane vsebine, ki govori o času, ko so nastajale trim steze. Pot vsebuje 14 rekreacijskih in učnih postaj. Vsaka postaja obiskovalcu poda navodilo za športno vajo, obenem pa lahko obiskovalci na vsaki postaji najdejo zanimive informacije in podatke o razvoju kraja Ravne na Koroškem.

 [foldergallery folder=”wp-content/uploads/old/slike/tekmovanjeos” title=”Galerija slik”]

FOTO: Mladinski svet Ravne na Koroškem

Dogodki

Danes je na Ravnah na Koroškem potekalo 1. tekmovanje osnovnošolcev Mežiške doline po Mladinski poti Ravne na Koroškem, ki so jo v začetku aprila 2013 postavili prostovoljci Mladinskega sveta Ravne na Koroškem.