Kdo se bo v Vuzenici in Ribnici na Pohorju potegoval za županski stolček?

Pri Koroških Novicah bomo preverjali pripravljenost na vročo volilno jesen. Tako smo že poročali o kandidatih in kandidatki, ki naj bi kandidirali v nekaterih koroških občinah. Danes pa smo se ustavili v Vuzenici in Ribnici na Pohorju.

Ponovno bo kandidiral vuzeniški župan Franjo Golob, in sicer kot neodvisni kandidat s podporo volivcev. Prav tako pa bo ob podpori volivcev poskušala v Vuzenici zasesti županski stolček Simona Kremzer. “Glasov podpore imam dovolj, malo pred rokom bom vložila kandidaturo za županjo Vuzenice,” je v današnjem pogovoru dejala za Koroške Novice.

Preverili smo še neuradne govorice, da naj bi kandidiral tudi Milenko Skenderija, ki pa je navedbe zanikal, kot je dejal, bo kandidiral za svetnika.

Za vnovično kandidaturo se je odločil tudi župan Ribnice na Pohorju Srečko Geč, in sicer ob podpori stranke SD. Njegova protikandidatka pa bo Tatjana Marsel, ki bo kandidirala ob podpori stranke SDS.

O drugih morebitnih kandidatih za enkrat ni potrjenih informacij, tudi neuradno ni slišati kakšnih imen.

Novembrske lokalne volitve bodo osme v samostojni Sloveniji. Prvi krog lokalnih volitev bo 20. novembra. Za župana je izvoljen kandidat, ki dobi večino glasov, v občinah, kjer župan v prvem krogu ne bo dobil večinske podpore, pa bo 4. decembra potekal drugi krog volitev.