Search
Close this search box.

vojna

Ob 28. obletnici genocida v Srebrenici danes pokop 30 žrtev

V spominskem centru v Potočarih bodo danes na spominski slovesnosti ob 28. obletnici genocida v Srebrenici pokopali posmrtne ostanke 30 žrtev genocida, v katerem so sile bosanskih Srbov v samo nekaj dneh po zavzetju te bošnjaške enklave 11. julija 1995 ubile več kot 8300 Bošnjakov, večinoma moških in dečkov.

Preberi »

Rusija smrtonosni napad na svoje vojake pripisala uporabi telefonov

Napad ukrajinske vojske na ruske sile v mestu Makijivka na vzhodu Ukrajine je omogočila uporaba prenosnih telefonov vojakov, je davi sporočilo obrambno ministrstvo v Moskvi in napovedalo ukrepanje proti odgovornim. Obenem so po začetnih navedbah o 63 smrtnih žrtvah to število zvišali na 89, medtem ko Ukrajina govori o še več ubitih.

Preberi »

Slovenija obsoja ruske napade, slovensko osebje v Kijevu na varnem

Slovenija je danes najostreje obsodila ruske napade na Kijev in druga mesta v Ukrajini, pri čemer je napade na civiliste označila za vojni zločin, ki ne sme ostati nekaznovan. Kot so bo tem sporočili z ministrstva za zunanje zadeve, so uslužbenci na slovenskem veleposlaništvu v Kijevu na varnem. Napade je ostro obsodil tudi premier Robert Golob.

Preberi »

Janša dobil spominsko ploščo pred ukrajinskim parlamentom

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski se je nekdanjemu slovenskemu premierju Janezu Janši, premierjema Poljske in Češke, Mateuszu Morawieckemu in Petru Fiali, ter predsedniku poljske vladajoče stranke Zakon in pravičnost Jaroslawu Kaczynskemu poklonil s spominsko ploščo pred ukrajinskim parlamentom.

Preberi »

Dogodki