vojna

Rusija dodala Slovenijo na seznam neprijateljskih držav

Rusija je danes Slovenijo dodala na seznam držav, ki izvajajo neprijateljska dejanja do ruskih diplomatskih in konzularnih predstavništev v tujini. Uvrstitev na seznam pomeni, da Slovenija ne bo mogla več najemati ljudi za delo na svojih diplomatskih predstavništvih v Rusiji, piše ruska tiskovna agencija Tass.

Preberi »

Na pot v Slovenijo krenil konvoj 20 ukrajinskih sirot

Konvoj 20 sirot iz Ukrajine in njihovega spremstva je krenil na pot proti Sloveniji, kjer jih bodo namestili v vas Slavina pri Postojni, je potrdil poveljnik civilne zaščite za Notranjsko Sandi Curk. Pot predstavlja svojevrsten izziv, je priznal Curk, ki verjame, da bodo otroci v doglednem času v Sloveniji.

Preberi »

Zelenski svari, da je napad na Ukrajino za Rusijo šele začetek

Po petkovi izjavi visokega ruskega generala Rustama Minekajeva, da je cilj Rusije prevzeti popoln nadzor nad vzhodom in jugom Ukrajine, kar ji bo omogočilo tudi pomoč proruskim separatistom v Pridnestrju v Moldaviji, je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski Moskvo obtožil imperializma in posvaril, da je napad na Ukrajino očitno šele začetek.

Preberi »

Zelenski: Rusija skuša prikrivati dokaze o “več tisoč mrtvih”

Rusija preprečuje dostop humanitarne pomoči v oblegano mesto Mariupolj, ker želi skriti dokaze o “tisočih ubitih ljudi”, je v sredo dejal ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. Ruske sile naj bi se medtem pripravljale na obsežno ofenzivo na vzhodu in jugu Ukrajine, poročajo tuje tiskovne agencije.

Preberi »

Iz Mariupolja poročajo o novih spopadih in evakuacijah

Ruska vojska je v torek poročala o nadaljevanju spopadov proti “ukrajinskim nacionalistom” v obleganem mestu Mariupolj na jugu Ukrajine. Medtem obe strani kljub težavam pri delovanju humanitarnih koridorjev poročata tudi o nekaj uspešno izvedenih evakuacijah, poročajo tuje tiskovne agencije.

Preberi »

Rusija naj bi pripravljaja obsežne napade na vzhodu Ukrajine

Ruska vojska se pripravlja na obsežno ofenzivo na vzhodu Ukrajine, je v ponedeljek na Telegramu zapisal guverner regije Lugansk Sergej Hajdaj, ki je pozval k množični evakuaciji. Ukrajinsko obrambno ministrstvo pričakuje tudi nove napade na oblegano mesto Harkov, poročajo tuje tiskovne agencije.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.