Zelenski: Rusija načrtuje dolgotrajno serijo zračnih napadov z droni za izčrpavanje Ukrajine

Rusija načrtuje dolgotrajno kampanjo napadov z iranskimi brezpilotnimi letali, da bi izčrpala Ukrajino, je včeraj dejal ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. Ukrajina mora in bo naredila vse, je poudaril Zelenski, da bo "ta cilj teroristov tako kot ostali propadel", poroča nemška tiskovna agencija dpa.

“Imamo informacije, da Rusija načrtuje dolgoročen napad z brezpilotnimi letali,” je včeraj v video nagovoru dejal Zelenski. Dejal je, da želi Rusija z napadi doseči izčrpanost Ukrajine. “Izčrpanost naših ljudi, naše zračne obrambe, naše energije,” je poudaril.

Ruska vojska uporablja tako imenovane drone kamikaze, ki se navpično spustijo na cilj. Razmeroma počasna iranska brezpilotna letala so lahka tarča za zračno obrambo, vendar pa veliko število uporabljenih brezpilotnih letal in stalen nadzor zračnega prostora predstavljata velik izziv za ukrajinsko zračno obrambo, še navaja dpa.

Ruska vojska uporablja brezpilotna letala predvsem v napadi na ukrajinska mesta, da bi po možnosti poškodovala tamkajšnje energetsko omrežje, poroča dpa.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije