vlada rs

Vlada določila tudi najvišjo ceno goriv v veleprodaji 

Potem ko je vlada sredi marca določila najvišje cene 95-oktanskega bencina in dizla na bencinskih črpalkah po državi, je danes začasno določila tudi najvišjo prodajno ceno goriv v veleprodaji. Liter bencina bo lahko stal največ 1,483 evra, dizla pa največ 1,521 evra. Oba ukrepa veljata do konca aprila.

Preberi »

Novembra podražitev tobačnih izdelkov

Z novembrom se bodo cigarete in drugi tobačni izdelki podražili, vlada je namreč včeraj potrdila zvišanje trošarin. Nato se bodo trošarine za cigarete dodatno zvišale aprila 2022, ko bo za zavojček 20 cigaret v povprečju treba odšteti 4,6 odstotka več kot zdaj.

Preberi »

Vlada sprejela novost pri vstopu v državo

Vlada je med izjeme za vstop v Slovenijo brez karantene in brez pogoja preboleli, cepljeni in testirani (PCT) dodala tudi čezmejne delovne migrante, ki živijo največ deset kilometrov zračne razdalje od državne meje. Drugih sprememb pri pogojih za prehajanje meje ni, so sporočili po seji vlade.

Preberi »

Vlada bo ponovno pretresala epidemiološke razmere

Vlada bo na današnji seji znova obravnavala tudi aktualne epidemiološke razmere. Novih sproščanj ukrepov za zajezitev širjenja epidemije covida-19 predvidoma ni pričakovati, saj se država glede na zadnje podatke o številu hospitaliziranih covidnih bolnikov in sedemdnevnem povprečju potrjenih okužb z novim koronavirusom nahaja v oranžni fazi.

Preberi »

Sviz: “Avtoritarno ukazovanje vladnih predstavnikov je preseglo vsako mejo”

Na podlagi napovedi množičnega testiranja, ki ga pripravlja vlada v upanju, da bi vikend po novem letu, torej še pred ponovnim odprtjem šol in vrtcev, testirali ključni del učiteljev, ki učijo prvo triado osnovne šole, ter vzgojiteljev, se je odzval tudi Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije – Sviz. Njihovo besedilo v nadaljevanju objavljamo v celoti.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.